1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Culani: Onurlu Halep Halkını Tebrik Ediyorum
Culani: Onurlu Halep Halkını Tebrik Ediyorum

Culani: Onurlu Halep Halkını Tebrik Ediyorum

el-Culani’den Halep halkina mesaj: Mücahidler sizleri asla yüzüstü bırakmayacak, nitekim onlar Allah’a size destek olmak ve sizi korumak üzere söz verdiler.

07 Ağustos 2016 Pazar 12:39A+A-

Şam’ın Fethi Cephesi Komutanı Şeyh el-Fatih Ebu Muhammed el-Culani, Nusra Cephesi’ni lağvettiğini açıkladığı videosundan sonra bu sefer de Halep halkına bir sesli mesaj gönderdi.

Nusra Cephesi’nin “el-Minaretu’l-Beyda” isimli medya kanalı yerine yeni kurulan “el-Bunyan Medya” aracılığı ile verilen mesaj 2 dakika 30 saniye uzunluğunda.

Mesaj; “el-Bunyan” isminin seçilmesi, mücahidlerin birlikteliğine vurgu yapılacağı, bunun tesisinin sağlanması için çaba sarf edileceği ve “büyük bir bina gibi” tek vücut olunması gerektiğine yönelik anlamlar içeriyor. Nitekim Kur’ân-ı Kerîm’in “Hiç şüphe yok ki Allah, kendi yolunda, duvarları birbirine kenetlenmiş bir bina gibi saf bağlayarak çarpışanları sever.”(Saff/4) âyetinde ve diğer âyetlerde  Allâh, “bunyan” kelimesini bu anlamıyla kullanıyor.

Küresel Analiz’in tercüme ettiği mesaj şu şekilde:

Rahman ve Rahim olan Allah’ın adıyla...

Elhamdulillah, salat ve selâm Son Peygamber’in, onun ehl-i beytinin ve ashabının üzerine olsun.

Müslüman ümmeti, Şam halkımızı ve hassaten onurlu Halep halkını, zorlu günlerden ve sıkıntılardan sonra Allah’ın bahşettiği rahatı ve emniyeti Allah’ın (azze ve celle) vaadi ile geri getiren zaferler için tebrik ederim. İman ve yakîn ile ruhlar yükseldi, cihad ve savaş ile de haklar yeniden tesis edilip temel kaideler desteklendi.

Allah mücahid kullarına Halep kuşatmasını kırma savaşında büyük bir zafer bahşetti. Bu savaşın sonuçları muhasara altına alınmış şehrin yolunu açmadan da öte ve azimdir. Onlar şüphesiz Şam’daki savaşın dengelerini alt üst edecek, Şam ehline olan uluslararası komploları tersine çevirecek, yeni merhalenin ve Şam’daki savaşların gidişatının niteliklerini belirleyecektir.

Bu büyük savaşın en önemli kazancı da hiziblerin birliği olmuştur.Mücahidlerin kılıçları bir düşmana karşı daha önce asla birleşmedi, Allah’ın inayeti ile düşmanlarını yenmeleri müstesna. Ancak ne zaman onların safları bölünse onların güçleri azalır ve düşmanları onları hafif görmeye başlar. Allah’ın ipine sarılmak ve O’nun sözü üzerinde birleşmek Allah’ın izni ile her zaferin anahtarıdır.

Dünya genelindeki Müslüman ümmetin, sünnilerin rafizilere karşı olan savaşının tek bir savaş olduğunu tasdik eden ve büyük Halep savaşı etrafında gerçekleşen katılımlarını hayır duâ ediyoruz. Bu, ona karşı savunmaya geçmemizi hepimiz üzerinde vacip kılar. Zafere Allah’ın izni ile ulaşmak adına Allah’ın tevfikinden sonra Şam savaşının ihtiyacı olan budur.

Biz boyun eğmez Halep’teki direnişçi ve sabırlı halkımıza diyoruz ki, Allah sizin sabrınızı ve metanetinizi kabul etsin ve sizi affı ve rızasıyla ödüllendirsin. Sizin yaptıklarınızı anlatmak kelimelerin taşıyabileceği yük değildir. Ey siz füzelerin darbelerinin ve bombardımanların arasında onurlu bir yaşam sürmeyi ve muhasaranın çetin şartlarına rağmen evlerini terk etmemeyi tercih etmiş olanlar! İnşallah mücahidler sizleri asla yüzüstü bırakmayacak nitekim onlar Allah’a size destek olmak ve sizi korumak üzere söz verdiler. Rusya zulmü ve rafizi nefreti onların ayaklarının altında paramparça olacak inşaAllah.

Ey Allah’ım, ümmetimizin şehidlerini kabul eyle, onların arasındaki yaralılara şifa eyle ve ümmetimize kesin bir zafer ihsan eyle.

Velhamdulillah.

HABERE YORUM KAT