1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Cübbeli ihbar hattı hizmetinizde!
Cübbeli ihbar hattı hizmetinizde!

Cübbeli ihbar hattı hizmetinizde!

​​​​​​​Daha önce “2.000 Selefi dernek silahlanıyor” asparagasıyla gündem olan Cübbeli lakaplı Ahmet Mahmut Ünlü tenzilata gitmiş ve savcılığın çağırması durumunda 150 derneğin ismini verebileceğini söylemiş.

20 Eylül 2020 Pazar 15:33A+A-

Rıdvan Kaya / Haksöz Haber

Medya Cübbeli’yi, Cübbeli de medyayı, daha doğrusu gündemde olmayı seviyor. Bu yüzden sık sık ilginç, sansasyonel açıklamalarıyla manşetlerde yer alıyor. Şüphesiz yanmaz kefenden bereketli terliğe kadar kendisine hatırlatılmasından pek hoşlanmayacağı başlıklarla ya da sümük-ü şeriften Fethullah Hoca Efendi güzellemelerine kadar dün söylediklerini bugün nakzetmesiyle gündeme gelmektense birilerine şirin gözükme çabasına girişmeyi daha güvenli bulduğu açık.

Böyle bir zeminde memlekette milli spor haline gelmiş ihbarcılık Cübbeli’nin de yaslandığı duvar oluyor. Ve “yaklaşan büyük tehlikenin farkında mısınız” alarm zillerini bir kez de kendisi çalmayı tercih ediyor. 15 Temmuz sonrasında dini cemaatlerin, yapıların belli çevrelerce tehdit olarak tanımlanmaya ve algılanmaya başlamasının da işini kolaylaştırdığını zannediyor.

Bugün pek çok yayın organında Sözcü gazetesinde Cübbeli’nin iddiasını sürdürdüğüne dair ifadeler yer aldı. Saygı Öztürk köşe yazısında daha önce “İki bin Selefi dernek silahlanıyor”, “iç savaşa hazırlanıyorlar”, “pompalı-mompalı” vb. repliklerle başlattığı ihbarlarını Cübbeli’nin  “Savcılık çağırırsa gidip 150 derneğin ismini liste halinde veririm” diye devam ettirdiğini yazmış.

Yazının Devamı >>>