1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Çözüm Sürecinin Asli Muhatabı Kim? PKK mı, Kürt Halkı mı?
Çözüm Sürecinin Asli Muhatabı Kim? PKK mı, Kürt Halkı mı?

Çözüm Sürecinin Asli Muhatabı Kim? PKK mı, Kürt Halkı mı?

Barışın asıl muhatabı, bu kadar travmaya ve bu kadar tahrike, tezgaha, komploya rağmen “devrimci halk savaşı” denen iç savaş oyununa gelmeyecek kadar makuliyetini muhafaza etmiş olan Kürt halkıdır.

10 Nisan 2016 Pazar 15:17A+A-

S. Bülent Yılmaz’ın yeni yazısı:

PKK ile Savaş, Halkla Barış

Başbakan Davutoğlu’nun Sur dönüşü verdiği bir demeçte çözüm sürecine geri dönülmesinden bahsetmesi ve Cumhurbaşkanı’nın “Ortada müzakere edilecek bir şey yoktur” şeklindeki sözleri Sur ziyaretini gölgede bırakan bir tartışma başlattı. Başbakan o demecinde şöyle demişti:”2013 Mayıs’ına dönülürse, o zamanki gibi PKK tüm silahlı unsurları Türkiye dışına çıkarıp ülke içinde tek bir silahlı unsur kalmazsa, her şey konuşulabilir. PKK silahı bırakacak, bunun başka yolu yok. Silah bırakıldıktan sonra, niye konuşulmasın barışın şartları içinde? O zaman siyasetin kanalı açılır.”

Başbakan, bu konuşmasıyla hem çözüm söyleminin itibarsızlaştırılmasına karşı çözümü aklımızın bir köşesinde tutmamızı sağlamış oldu hem de çözüm sürecine yeniden dönülebilmesinin şartlarını ortaya koydu. Diğer yandan Cumhurbaşkanı’nın, “Terör örgütü yöneticileri ve güdümünde hareket edenler zaman zaman müzakere görüşme ve çözüm gibi laflar ediyor.” şeklindeki sözlerinin muhatabı çok açık ki Başbakan değil, müzakerelere dönülsün diye baskı kurmaya çalışan PKK’ya müzahir çevrelerdir.

Yazının Devamı>>>

HABERE YORUM KAT

1 Yorum