1. HABERLER

  2. HABER

  3. Çocuklarını Bombadan Kurtardı
Çocuklarını Bombadan Kurtardı

Çocuklarını Bombadan Kurtardı

Bingöl’deki canlı bomba saldırısında hayatını kaybeden Hatice Belgin, çocuklarını korumak için bombacının üzerine kapandı.

31 Ekim 2011 Pazartesi 10:51A+A-

Bingöl’deki canlı bomba eyleminde yaşamını yitiren iki sivilden biri de 4 çocuk annesi Hatice Belgin oldu. Bayram alış verişi için çocuklarıyla birlikte mağazanın önünde kendisini patlatan militanın kurbanı olan Belgin olay yerinde ölürken üç çocuğu yaralı olarak hastaneye kaldırıldı.

Bingöl Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Belgin’in çocuklarını kurtarmak için canlı bombanın üzerine atıldığını öne sürerken bazı görgü tanıkları ise kadın militanın yakalanacağını anlayınca kaçmaya çalıştığını, bu sırada aralarında Hatice Belgin’in de olduğu vatandaşlarla çarpışmasıyla birlikte bombanın patladığını iddia etti.

Yaralının durumu ağır

Hatice Belgin 38 yaşında ve dört çocuk annesiydi. Yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle alışveriş yapmak üzere yanına 16 yaşındaki oğlu Veysel, 14 yaşındaki Ceylan ve 11 yaşındaki kızı Hazal’ı alarak dışarı çıktı. Kentin en önemli alışveriş mekânı olan Genç Caddesi’ndeki dükkânları gezmeye başladıktan kısa bir süre sonra korkunç olay yaşandı. Anne Belgin olay yerinde can verirken üç çocuğu yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. Bingöl Devlet Hastanesi’ndeki Ceylan ve Hazal hayati tehlikeyi atlatırken Veysel’in durumu ise ağır.

Olayın nasıl olduğuna dair iddialar ise farklı. Anadolu Ajansı tarafından geçilen haberde ölen Hatice Belgin’in çocuklarını korumak için canlı bombanın üstüne atladığı kaydedildi. Patlamaya ilişkin Vali Mustafa Hakan Güvençer’den bilgi alan Bakan Yılmaz ise bu iddiayı şöyle değerlendirdi: “Henüz o konu araştırılıyor. Fakat muhtemelen vefat eden bu bayan birçok insanın hayatını kurtardı. Yani canlı bomba ile artık bir çarpışma da olabilir veya başka bir hadise de olabilir, bu araştırma bitince ortaya çıkacak. Fakat şu anki tahminimize göre bu bayan çocuklarıyla birlikte bayram alışverişine çıkmıştı. Fakat o hayatını kaybederken, birçok insanın da hayatını kurtardı gibi görünüyor.’’

Bazı görgü tanıkları ise üzerinde bomba düzeneği olan kadın militanın ilk olarak Genç Caddesi üzerindeki PTT tarafında görüldüğünü belirtti. O bölgede askeri birlik olduğunu vurgulayan görgü tanıkları şüphe çektiğini anlayan canlı bombanın bunun üzerine oradan ayrılıp AKP il binasının ve polis noktasının da bulunduğu yere geldiğini söyledi. Büyük olasılıkla polislerin dikkatini çeken canlı bombanın panikleyerek kaçmaya çalıştığını öne süren görgü tanıkları bu sırada aralarında Hatice Belgin’in de olduğu bazı sivillere çarptığı anda bombaların patladığını ifade ettiler. Belgin önceki akşam toprağa verildi.

Dayı Meho Bu Kez Kaçamadı

Bingöl’de canlı bombanın kurbanlarından biri 54 yaşındaki Mehmet Çibuk. Dört çocuk babası Çibuk Bingöl’de “Dayı Meho” olarak tanınıyor. Çibuk’un yaşam öyküsü ise inanılmaz. Tam üç kez trafik kazası geçiriyor Çibuk. Yanındakilerin yaşamını yitirdiği bu kazalardan kurtulan Çibuk her kazanın ardından geçmiş olsun diyenlere espriyle hep aynı karşılığı vermiş: “Bu kez de kurtardık Azrail’den yeğen”.

Remzi Budancir / Taraf

HABERE YORUM KAT