1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Çocuklar istediği cinsiyeti seçebilir ama istediği beslenme menüsünü seçemez!
Çocuklar istediği cinsiyeti seçebilir ama istediği beslenme menüsünü seçemez!

Çocuklar istediği cinsiyeti seçebilir ama istediği beslenme menüsünü seçemez!

Almanya’nın Hamburg anaokulu yaşındaki Müslüman çocuklara et yeme zorunluluğu getirildi.

20 Mart 2023 Pazartesi 14:30A+A-

HAKSÖZ HABER

Batı ülkelerinde İslami hassasiyet ve geleneklere yönelik düşmanlık her geçen gün artarken çeşitli ahlaksızlıklar da yaygınlaştırılıyor.

Almanya’nın Hamburg şehrinde bir anaokulunda "vejetaryen menü" krizi yaşandı. Müslüman çocukların evde et yedikleri için anaokulunda da et yemek zorunda olduklarını söyleyen anaokulu idaresi, vejetaryen menüleri olmasına rağmen çocuklara bu beslenme imkânını sunamayacaklarını söyledi.

Velinin yetkilerle görüşme esnasında çocuğun beslenmesiyle ilgili soruya, “Çocuğuma vejetaryen menü sunulmasını istiyorum.” cevabını vermesi üzerine anaokulu Müdürün verdiği cevap oldukça ilginç: 

“Anaokulumuzda vejetaryen menü var. Fakat bu beslenme biçimini, sadece gerçekten vejetaryen olan çocuklara sunuyoruz. Dinî nedenlerden dolayı anaokulunda et yemeyen çocuklara bu menüyü sunmuyoruz.”

Acaba Müslüman aileler okul idaresinden çocuklarına toplumsal cinsiyet dersleri verip cinsiyetsizlik propagandası yapmasını isteseydi nasıl bir karşılık alacaklardı. Eminiz ki Almanya’daki yetkililer bu durumu havalara uçarak karşılarlardı. Batı'da yaygınlık kazanan cinsiyetsizleştirme politikalarıyla nesillerin geleceği ile oynanıyor. Ancak İslami hassasiyetlere dönük talepler hemen düşmanlaştırılıp reddediliyor.

Baskıya rağmen Müslüman aileler geri adım atmayarak helal kesim olmayan etleri çocuklarına yedirmeyeceklerini söyleyince anaokul idaresi geri adım atmak zorunda kalmış. Batı’nın bu konulardaki tutarsızlığı artık “çifte standart” denilip geçilemeyecek bir hale geldi. Ahlaksızlıklar meşru hale gelirken dini vecibelerin hedef tahtasına oturtulması çok ciddi bir çöküşe işaret ediyor…

HABERE YORUM KAT

1 Yorum