1. HABERLER

  2. HABER

  3. ‘Çocuğumu Ver’ Diyen Anne Sayısı 100′ü Aştı
‘Çocuğumu Ver’ Diyen Anne Sayısı 100′ü Aştı

‘Çocuğumu Ver’ Diyen Anne Sayısı 100′ü Aştı

Diyarbakır’da çocukları zorla dağa götürülen annelerin başlattıkları eyleme katılan aile sayısı 100′ü aştı

07 Haziran 2014 Cumartesi 11:43A+A-

PKK’nın elindeki çocuklarını alabilmek için eylem yapan Ailelerin sayısı hızla artıyor. Eylem 3 Aile ile başlamıştı. Diyarbakır Belediyesinin önünde çadırda eyleme katılan Aile sayısı 100’ü aştı. Ailelerin tek bir istekleri var o da çocuklarına kavuşmak. Çocukları almadan ayrılmayacaklarını söylerken, ”Gerekirse açlık grevine gideriz” diyorlar.

Radikal Gazetesi’nden Ömer Şahin’in haberine göre Diyarbakır’a yurdun farklı köşelerinden, Antalya’dan Sivas ve Ardahan’dan gelenlr var. Çadırın dört bir tarafı ‘kirli savaş’ı lanetleyen ve çocuklarını isteyen pankart ve yazılarla dolu.

Ailelerin bulunduğu eylem alanına giderek yerinden izlenimlerini yazan Ömer Şahin şunları söyledi: İstisnasız hepsinin elinde çocuklarının fotoğrafı. Aileler genel olarak BDP/HDP seçmeni. Başbakan Erdoğan’a ve çözüm sürecine umut bağlamış görülüyorlar. Selahattin Demirtaş’a atfedilen ‘MİT’ten para aldılar’ sözüne çok incinmişler. Belediyenin tutumundan da şikayetçiler. Aileler, çocuklarının ‘kaçırıldığı’na fazla inanmıyor. Bunun yerine ‘kandırıldılar’ ifadesini kullanıyorlar. Konuştukça gözyaşları dökülüyor, bazılarının dilinden Kürtçe ve Türkçe ağıtlar yükseliyor.

SADECE ANNE DEĞİL AİLE EYLEMİ

“Ana”ların eylemi olarak görülse de çadırda baba, oğul , kardeş hatta çocuklar var. Yürek yakan öyküler anlatılıyor. 14 yaşındaki Vedat mesela. Kızıldere’de berber çırağıymış. 8 aydır kayıp. Eylemde Babası ve bir kardeşi var. Anneleri vefat etmiş. Bir kardeşi cezaevinde, diğeri de askerde. Baba, Vedat’ı bulabilmek için sınırları aşmış: “2 defa Rojawa ya gittim. Bir kez de Irak’a. Kandil’de olduğunu söylediler. Oraya gittim bana vermediler. Oğlumun haberi olsa koşarak gelirdi” diyor.

Merve ve Fatma Ekici kardeşler. Biri 18, diğeri 17 yaşında. Abla iki yıllık, kardeşi de lise son öğrencisi. Birlikte kaybolmuşlar. Anne, acılı bekleyişini diğer iki küçük kızıyla beraber sürdürüyor.

Sivas’ta okuyan Ferdi Ulutaş’ın Annesi yanında çocuğu elinde ise gömleğiyle dikkat çekiyor. Oğlunun gömleğini koklayıp ağlıyor. Antalya’da yaşayan Behiye Ulutaş,” Vedatımın gömleğini kokluyorum. O 20 yaşında olsa da bebek, benim bebeğim” diye ağlıyor.

DEMİRTAŞ: TALEPLERİ PKK’YA BİLDİRDİK

Diğer taraftan, Selahattin Demirtaş’tan, “Oturma eylemi yapan ailelerin taleplerini 1 gün sonra KCK yetkililerine ilettik” açıklaması geldi.

Demirtaş, “Oturma eylemi yapan ailelerin taleplerini 1 gün sonra KCK yetkililerine ilettik. O konuda girişimlerimiz sürüyor. Ben hiçbir zaman çocuğu dağa giden ailelerin istihbarattan para aldıklarını söylemedim” dedi.

islahhaber.net

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

2 Yorum