1. HABERLER

  2. HABER

  3. CNN, Türkiye İçin Çok Endişeleniyor! (VİDEO)
CNN, Türkiye İçin Çok Endişeleniyor! (VİDEO)

CNN, Türkiye İçin Çok Endişeleniyor! (VİDEO)

Suriye'de üç yıldır devam eden savaşta toplam 8 saat canlı yayın yapmayan CNN, dün 8 saat boyunca Taksim'den yayın yaptı.

12 Haziran 2013 Çarşamba 16:37A+A-

Uluslararası önemli siyasi olaylarda hep sahneye çıkan CNN, Taksim'deki eylemleri, savaş muhabiriyle sekiz saat boyunca canlı yayınladı.

ABD merkezli uluslararası televizyon kanalı CNN'in Taksim Gezi Parkı eylemleri konusunda takındığı tavır, kanalı izleyen Türkler tarafından büyük bir endişeye neden oldu. Şu ana kadar birçok ülkenin siyasi tarihini değiştiren olaylardaki rolleri nedeniyle sürekli tartışılan CNN'nin Taksim Gezi olaylarını da "savaş muhabiri"yle ve saatlerce canlı yayından vermesi, kanalı izleyen Türk vatandaşları tedirgin etti. CNN bu yayını üstelik tarafsız bir haber diliyle değil, tahrik edici bir dille yaptı. Yayınında sürekli tüm protestocular barışçıymış, gibi bir hava sunan CNN, molotoflardan, yakılan barikatlardan hiç söz etmezken, sürekli gazı ekrana getirerek, gaz vermeyi seçti.

Suriye'de üç yıldır devam eden iç savaşta toplam 8 saat canlı yayın yapmayan CNN, dün 8 saat boyunca Taksim Meydanı'ndan "savaş meydanı"ndan canlı yayın yapar gibi yayın yaptı.

Kanalın bu yayın sırasında özellikle savaş muhabirini kullanması ise en çok dikkat çeken unsur oldu. CNN, dün savaş muhabiri Christiane Amanpour ile akşama kadar Taksim Gezi Parkı eylemlerini verdi.

Akşam saatlerinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başdanışmanı İbrahim Kalın'ı canlı yayına alan Amanpour, tüm Türkiye'den tepki çeken bir skandala imza attı. Amanpour, eylemciler arasındaki DHKP-C'yi özgürlükçüler olarak göstermeye çalışarak yayın yapan kanalı taraflı olmakla suçlayan İbrahim Kalın'ı sansürledi. Kanalın bu tavrı büyük tepki çekti. Akşam saatlerinde sosyal medyada "CNN'nin özgürlükçü tavrı buraya kadar" diye yorumlar yapıldı.

İbrahim Kalın, CNN'nin canlı yayınında "DHKP-C Amerikan Büyükelçiliği'ne bomba attığında terörist, Taksim'e çıkınca demokratik protestocu mu oluyor?" diye kanalın taraflı yaklaşımını eleştiren sorular yöneltince muhabir zor anlar yaşadı.

Amanpour, daha sonra da Kalın'ın "Ellerinde molotof kokteylleri ve sopalar olan insanların Beyaz Saray'a yürümelerine ve kamu malına saldırmalarına izin verildiği bir durumu hayal edebiliyor musunuz?" şeklindeki sorusunu, "Sayın Kalın, bitirmek zorundayız. Program bitti" sözleriyle böldü ve canlı yayını "yayın bitti" anlamına gelen bazıları tarafından da "gösteri bitti" olarak yorumlanan "Sir, Show is over" diyerek kapattı.

CNN sürekli, dünya siyasi tarihini etkileyen önemli olaylarda rol almakla suçlanıyor. Bu olaylar arasında Enver Sedat suikastı, Çin'deki öğrenci ayaklanmaları ve ilk Körfez Savaşı da yer alıyor.

(DÜNYA BÜLTENİ)

HABERE YORUM KAT