1. HABERLER

  2. HABER

  3. Cizre'de PKK'lılar Ambulans Yağmaladı!
Cizre'de PKK'lılar Ambulans Yağmaladı!

Cizre'de PKK'lılar Ambulans Yağmaladı!

Şırnak'ın Cizre ilçesinde asılsız ihbarda bulunan PKK üyeleri, belirtilen adrese giden ambulansı yağmalayarak sağlık görevlilerini ölümle tehdit etti.

12 Eylül 2015 Cumartesi 10:35A+A-

Alınan bilgiye göre, PKK üyeleri Cizre'de, 112 Acil Servis’e epilepsi vakası ihbarında bulunarak ambulans talep etti.

Sağlık ekibi, saat 12.15'te Nusaybin Caddesi'nden belirtilen adrese ambulansla giderken, otogar mevkisinde çöp konteynerleri ile yola barikat kurulduğunu gördü.

Bunun üzerine komuta merkezine "yolun kapalı olduğu ve bölgenin güvenli olmadığı”nı belirten sağlık ekibi, hastanın, yakınları tarafından söz konusu noktaya araçla ulaştırılması yönündeki isteğini merkeze iletti.

Yaklaşık 5-10 dakika bekleyen sağlık ekibinin karşısına ara sokaktan yüzü maskeli, eli silahlı örgüt mensupları çıktı. Sağlık görevlileri, "Kontağı kapatıp aşağı inin." diyen PKK’lı saldırganlara bir hastayı hastaneye ulaştırmak için bölgede bulunduklarını söyledi. Bunun üzerine ambulansın yanına gelen 5-10 örgüt mensubu, telsizle kendilerine bildirilen pansuman malzemeleri ve tıbbî ilaçları ambulanstan aldı.

Ambulansın plakasını alan PKK'lılar, görevlilerin isimlerini ve memleketlerini sordu, ambulansın sokak arasına çekilmesini istedi.

"Tüm Sağlıkçıları Öldüreceğiz, Ambulansları Tarayacağız"

"Yaralımız var. Biz kendimiz tedavi ederiz. Vermek istemiyoruz." diyen teröristler, ambulanstaki ekibi, "Bir daha bu mahalleye gelmeyin. Ne olursa olsun artık tüm sağlıkçıları öldüreceğiz, ambulansları tarayacağız. Devletin araçlarını yağmalayacağız ve sizleri öldüreceğiz." Şeklinde tehdit ettikten sonra ara sokağa kaçtı.

Sağlık ekibi daha sonra bölgeden ayrıldı.

Şırnak Valiliği’nden yapılan açıklamada, asılsız ihbarla çağırdıkları ambulanstaki malzemeleri gasbeden PKK’lıların yakalanması için operasyon başlatıldığı belirtildi.

Kaynak: Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT