1. HABERLER

  2. HABER

  3. "Cizre ve Sur'da 16 PKK'lı Öldürüldü"
"Cizre ve Sur'da 16 PKK'lı Öldürüldü"

"Cizre ve Sur'da 16 PKK'lı Öldürüldü"

Genelkurmay Başkanlığı’ndan, Şırnak ve Diyarbakır'da 16 PKK’lının öldürüldüğü bildirildi.

13 Ocak 2016 Çarşamba 14:11A+A-

Genelkurmay Başkanlığı’nın internet sayfasında önemli olaylara ilişkin bilgi verildi.

Buna göre, Şırnak'ın Cizre ilçesinde PKK'ya yönelik operasyonda dün 9 PKK’lı öldürüldü. Operasyonda, iki el yapımı patlayıcı imha edildi, bir Kalaşnikof piyade tüfeği, bir tabanca, üç av tüfeği ve 12 fişek ele geçirildi.

İlçede PKK’lılarca kurulan iki barikat kaldırıldı, iki hendek kapatıldı. Cizre'deki operasyonlarda şu ana kadar öldürülen PKK’lı sayısı 277 oldu.

“Güvenlik” güçleri, dün Silopi'de de 32 el yapımı patlayıcıyı imha etti. İlçede ayrca iki roketatar ile bu silaha ait 26 mühimmat ve sevk fişeği, 31 el bombası, 1 makineli tüfek, 22 Kalaşnikof piyade tüfeği, 121 şarjör, 3 bin 251 fişek, 9 av tüfeği ile 105 av tüfeği fişeği, 4 el dürbünü, 4 gece görüş dürbünü, 13 telsiz, 9 sırt çantası ve 8 gaz maskesi ele geçirildi.

Sur'da 7 PKK’lı Öldürüldü

Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki operasyonda da 7 PKK mensubu öldürüldü. İlçede öldürülen PKK’lı sayısı 94'e ulaştı.

Üç el yapımı patlayıcının imha edildiği ilçede, PKK’lılarca kurulan beş barikat kaldırıldı.

Silvan'da ise yol emniyet ve kontrol devriyesi esnasında durdurulan bir araçta yapılan aramada 10 Kalaşnikof piyade tüfeği ile 32 şarjör ve 3 bin 424 adet fişek ile bir kanas keskin nişancı tüfeği, bu silaha ait beş şarjör ve bin 13 fişek, iki roketatar mühimmatı ile bir silah dürbünü ele geçti. Olayla ilgili bir kişi gözaltına alındı.

AA

HABERE YORUM KAT