1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Çıplak rezilliklerin sebebi ahlaki yozlaşma mı bilinçli çalışma mı?
Çıplak rezilliklerin sebebi ahlaki yozlaşma mı bilinçli çalışma mı?

Çıplak rezilliklerin sebebi ahlaki yozlaşma mı bilinçli çalışma mı?

Sokaklarda çırılçıplak gezen, sahilde çıplak güneşlenen ve ilişkiye girenlerin Türkiye gündemini meşgul ettiği olayların sebebi ahlaki yozlaşma mı istihbarat çalışması mı?

01 Haziran 2022 Çarşamba 11:26A+A-

HAKSÖZ HABER

İstanbul’un Beşiktaş ilçesine bağlı Bebek sahilinde geçtiğimiz gün iki ahlaksız, çevredeki insanların tepkisiz seyirleri arasında cinsel ilişkiye girdi. Yoldan geçen bir araçtan kayda alınan görüntülerin sosyal medyaya servis ediliş şekli ise ırkçıların oldukça hoşuna gitti. Kimi gazeteci çevreleri tarafından yabancıların işledikleri bir cürüm olarak lanse edilen olayın, Türkiyeli suç makinaları tarafından işlenmesi sonrası olay hakkında ırkçıların tavır değiştirdiği görüldü.

Akli dengeleri yerinde olmadığı öne sürülen şahısların eylemlerine “ahlak” perspektifinden yaklaşmak istemeyen sosyal medya fenomenleri ve gazetecileri, sorumluluğun ahlaki yozlaşmaya verdikleri katkıda olduklarını düşünmek dahi istemedi.

Türkiye’ye gelen Pakistanlı göçmenlerin bu şekilde davrandığı iddiaları ile kamuoyunda algı çalışmasına girişen ırkçılar, polis tarafından yapılan araştırmalar sonrası ortaya çıkarılan bilgiler sonrası şahısların Türkiyeli olduğu gerçeğiyle beraber, “trollerin çalışmaları” ve “Türklüğe saldırı olduğu” yönünde paylaşımlarla yaptıklarının yanlışlığını kabul etmek yerine, çirkef söylemlere başvurdular.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri, sahilde ilişkiye giren kişilerin Özgür Kavi ve Carmen Maria T. olduğunu belirledi. Polis ekipleri, adreslerini de belirlediği 2 kişiyi gözaltına aldı.

İlk ifadelerinde, şüphelilerden Carmen Maria T.’nin “Biz dans ediyorduk” dediği, Özgür Kavi’nin ise suçlamayı kabul ettiği öğrenildi. ‘Hayâsızca hareket’ suçundan Emniyet’te sorgulanan Özgür Kavi’nin aralarında ‘uyuşturucu kullanmak’, ‘çocuk istismarı’ ve ‘görevli memura mukavemet’in de olduğu 11 suç kaydı çıktı. Carmen Maria T.’nin ise çeşitli suçlardan 8 ayrı suç kaydı olduğu belirlendi.

Adliyeye çıkarılan Carmen Maria T. Adli Tıp raporu üzerine Prof. Dr. Mazhar Osman Ruh ve Sinir Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde gözlem altına alındı. Özgür Kavi ise tutuklandı.

Binlerce kişinin Pakistanlı olduğunu ispatlamaya çalıştığı adamın, Çorum Sungurlu doğumlu bir madde bağımlısı olduğu ortaya çıkarken, karakolda çekilen fotoğrafına göre kolunda “Canım Anam” yazısı olduğu görülüyor. 

sapik-ciplak-2.jpg

İsmi açıklanan kadının da akıl hastası olduğu belirtilirken, suçun sadece kamuya açık alanda cinsel ilişki olmadığı, “nitelikli cinsel saldırı” olduğu alınan ifadelere de yansıdı. 

sapik-ciplak-1.jpg

Bebek sahilinde geçen pazartesi bankta çıplak güneşlenen Mahmut Ç.’nin de görüntüleri sosyal medyaya servis edildi. Mahmut Ç. gözaltına alındı. Savcılık hakkında 6 suç kaydı çıkan Mahmut Ç.’yi akli dengesinin yerinde olup olmadığının tespiti için Adli Tıp’a sevk etti.

Aynı saatlerde Antalya’nın Manavgat ilçesinden de yine çıplak dolaşan bir çocuk ve kadının görüntüleri sosyal medyaya servis edildi. Kadın ve çocuğunun kimliğinin tespit edildiğini belirten Antalya Valiliği, “M.G. isimli şahsın yüzde 70 zihinsel engelli raporunun olduğu anlaşılmış, olayla ilgili olarak nöbetçi cumhuriyet savcısının talimatıyla tahkikata başlanılmış ve işlemleri akabinde şahıs hastaneye yatırılmıştır.” açıklamasını yaptı.

Bazı gazeteci ve uzmanlara göre bu tarz görüntülerin birden bire ve belirli aralıklarla sosyal medyaya servis edilmesi ‘istihbari’ bir çalışma olabileceğini düşündürtüyor.

 

HABERE YORUM KAT

9 Yorum