1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Cinnet ve Cinayetleri İslam’a Fatura Etme Kurnazlığı
Cinnet ve Cinayetleri İslam’a Fatura Etme Kurnazlığı

Cinnet ve Cinayetleri İslam’a Fatura Etme Kurnazlığı

Kenan Alpay, Pınar Gültekin cinayetini değerlendirdiği yazısında, her kadın cinayeti sonrasında gündeme getirilen ve alakasız şekilde işi İslam düşmanlığına vardıran söylemlerin çarpıklığına dikkatleri çekiyor.

24 Temmuz 2020 Cuma 03:21A+A-

Kenan Alpay’ın yazısı şöyle:

Muğla’da Pınar Gültekin adında genç bir kadının sevgilisi Cemil Metin Avcı tarafından barbarca katledilmesiyle beraber hızla ağır faturanın kesilecek adresleri aranıyor. Cüce Bar isimli gece kulübünü işleten evli ve bir çocuk sahibi 32 yaşındaki Cemil Metin Avcı’nın ilk ifade ve itiraflarında epeyce boşluklar ve çelişkiler olsa da 27 yaşındaki üniversite öğrencisi Pınar Gültekin’in korku filmlerini aratmayacak kadar vahşice yöntemlerle katledip cenazesini ortadan kaldırmaya kalkıştığı görülüyor. Katilin detaylı ifadelerine ulaşırken sosyal medyada daha önce paylaştığı mesajları, resimlerini ve dahil olduğu çevrenin hayat tarzını açık kaynaklardan kolayca izleyebiliyoruz. Benzer bir durum maktule için de geçerli.

Her şeyden önce cinayeti lanetleyeceğiz, katilin barbarlığını açıkça ilan edeceğiz elbette. Barbarlık ve vahşete mazeret üreten, acıları alay konusu eden, maktulü veya ailesini ilzam eden ahlaksız ve mantıksız beyanları da yüksek sesle reddedeceğiz. Fakat şunu da iyice bileceğiz ki ne sorumluluğumuz burada bitiyor ne de daha barbarca işlenecek yeni cinayetlerin önünü almak için bunlar yeterli olur. Evet, şimdi sosyal medyada kampanyalar açılacak, magazin ve spor dünyasının fenomenleri şiddet karşıtı mesajlar vermek üzere sıraya girecek. Ne var ki, karşımıza dikilen hatta üzerimize abandıkça abanan bir cinnet iklimini savuşturmak için, tüyler ürperten cinayet dalgalarını engelleyebilmek için ciddi, köklü ve istikrarlı tedbirler almamız gerekiyor. İlk adım olarak meseleyi asli mecrasından saptırıp kimi açıkça ajitasyon ve provokasyona yönelik kimi reklam kokan söylem ve hareketlere hiçbir surette prim vermeme kararlılığımızı deklare edelim.  (…)

YAZININ DEVAMI >>>