1. HABERLER

  2. HABER

  3. “Çin'in şubesi gibi çalışanlara itibar edilmemeli”
“Çin'in şubesi gibi çalışanlara itibar edilmemeli”

“Çin'in şubesi gibi çalışanlara itibar edilmemeli”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici'yi kabul etti. Destici Doğu Türkistan’ı da konuştuklarını söyledi.

13 Ocak 2021 Çarşamba 13:20A+A-

HAKSÖZ-HABER

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Büyük Birlik Partisi Başkanı Mustafa Destici'yi kabul etti.

Mustafa Destici, bir açıklama yaparak görüşme içeriği hakkında bilgilendirmede bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile dün yaklaşık bir buçuk saat görüştüklerini bildiren Destici, "Azerbaycan'dan Kıbrıs'a Doğu Türkistan'dan Suriye'ye kadar dış politikada pek çok konuda istişare etme fırsatı bulduk. Özellikle Ermenistan ile Azerbaycan savaşında Türkiye'nin katkısı ve kazanılan zaferde kendilerinin payından dolayı teşekkür ettim." dedi.

"Çin'in sözcülüğünü yapanlara, şubesi gibi çalışanlara itibar edilmemeli"

Destici, Doğu Türkistanlıların Çin'e iade edilmesi noktasındaki anlaşmanın Meclis’e geldiği yönündeki iddialara ilişkin, şunları kaydetti:

"Türkiye, bu dönemde bir tane Doğu Türkistanlıyı bile Çin'e iade etmemiştir. Bundan sonra da etmeyecektir. Hiç kimsenin bir tereddüt yaşamasına gerek yoktur. Bu konuyu istismar etmeye çalışanlara hiç kimse fırsat vermemelidir. Aynı şekilde Çin'in yanında duranlara da hiç kimse itibar etmemelidir. Çin'in sözcülüğünü yapanlar, şubesi gibi çalışanlar ve sanki Çin çok demokratik bir ülkeymiş gibi burada safsata anlatanlara kimsenin itibar etmemesi lazım."

HABERE YORUM KAT

1 Yorum