1. HABERLER

  2. HABER

  3. Çınar Saldırısında Zarar Gören Esnafa Ödeme
Çınar Saldırısında Zarar Gören Esnafa Ödeme

Çınar Saldırısında Zarar Gören Esnafa Ödeme

Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde PKK'lı militanlarca bomba yüklü araçla gerçekleştirilen saldırıda iş yerleri zarar gören esnafa ödeme yapılmaya başlandı.

29 Ocak 2016 Cuma 12:03A+A-

Çınar Kaymakamı İsmail Şanlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, PKK'lı militanlarca bomba yüklü araçla yapılan saldırı nedeniyle zarar gören esnafa, hasar tespit çalışmalarının ardından ödeme yapılmasına başlandığını belirtti.

Saldırıda yıkılan evlerin bulunduğunu, bunlar için hasar tespit çalışmalarının sürdüğünü kaydeden Şanlı, "Hasar tespit çalışması biten 616 vatandaşımıza 1 milyon 750 bin lira ödeme yapılacak. Araçlardaki zararlar da karşılanacak. Terör olaylarında hayatı kaydeden vatandaşların yakınlarına devletimizin birtakım standart uygulamaları var. Zarar gören vatandaşların mağduriyetlerin giderilmesi noktasında tazminat adı altında birtakım ödemeler yapılacak. Sivil şehitler için uygulanan prosedür, burada hayatını kaybeden sivil vatandaşlara da uygulanacak" ifadelerini kullandı.

Yeni İlçe Emniyet Amirliği yapılacak

Bombalı saldırı sonucu büyük zarar gören İlçe Emniyet Amirliği binasının 1980 yılların ihtiyaç ve koşullarına göre yapılmış bir bina olduğunu, yeni bir İlçe Emniyet Amirliği binası yapma planlarının olduğunu anlatan Şanlı, İlçe Emniyet Amirliğinin şu an geçici olarak başka bir binada hizmet verdiğini anımsattı.

Saldırıdan sonra biri Batmanlı diğeri ilçede esnaflık yapan 2 kişinin tutuklandığını anımsatan Şanlı, "Olayın failleridir, yardım edenlerdir ve olayın akabinde gerek sosyal medya aracılığıyla terör örgütü propagandası yapanlara yönelik birkaç farklı eksende soruşturma devam ediyor" dedi.

Maddi kayıpların bir şekilde telafi edildiğini ifade eden Şanlı, şöyle devam etti:

"Terörün belli başlı amaçları var. Bunlardan en büyüğü halkı korku ile baskı ve kontrol altına almak. Bu tarz terör olaylarının devam etmemesi adına terörün amacına ulaşamaması lazım. Eğer vatandaşlarımız terör örgütlerinin oluşturmak istediği korku iklimlerine meydan okuduğu takdirde, şüphesiz de örgüt o yöntemin kendisi adına yanlış ve fayda görmediği için, o yönteminde ısrar edemeyecektir. Ama yönteminde fayda görürse bunda ısrar edecektir. Onun için bu tarz olayların atlatılması noktasında gündelik yaşantımızda, terörün etkisine yer vermemek gerekiyor. Bu önemli."

HABERE YORUM KAT