1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Çin ve İsrail Serbest Ticaret Anlaşması İçin Görüşmeye Başladı
Çin ve İsrail Serbest Ticaret Anlaşması İçin Görüşmeye Başladı

Çin ve İsrail Serbest Ticaret Anlaşması İçin Görüşmeye Başladı

İsrail ile Çin, serbest ticaret anlaşması için görüşmelere başladı. İsrail başbakanlık ofisinden yapılan açıklamaya göre, iki ülke arasındaki yaklaşık 8 milyar dolar olan mevcut ticaret hacminin, anlaşmanın hayata geçmesinin ardından ikiye katlanması hede

30 Mart 2016 Çarşamba 07:22A+A-

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Batı Kudüs'teki İsrail Dışişleri Bakanlığı konutunda Çin Başbakan Yardımcısı Liu Yandong ile gerçekleştirdiği görüşmenin ardından yazılı bir açıklama yaparak, iki ülke arasında serbest ticaret anlaşması imzalanması için müzakereleri başlattıklarını duyurdu.

Netanyahu: İsrail, Çin İçin Mükemmel Bir Ortak

Serbest ticaret anlaşması görüşmelerinin başlamasının çok önemli bir gelişme olduğunu ve anlaşmayı bir an evvel hayata geçirmeye hazır olduklarını belirten Netanyahu, “Birlikte yapabileceğimiz çok şey var. İnsan gayreti ile olan her alanda İsrail ve Çin arasında yapılacak işbirliği muazzam neticeler verebilir. İsrail'in (Çin için) mükemmel bir ortak olabileceğine inanıyoruz.” ifadelerini kullandı.

13 Farklı Anlaşmaya İmza Atıldı

Çin Başbakan Yardımcısı Liu da İsrail ile serbest ticaret anlaşması için görüşmelere başlanmasından memnuniyet duyduğunu dile getirerek, ülkesinin iki halkın çıkarları için işbirliğine hazır olduğunu belirtti. İsrail'in dünya çapında inovasyonla tanınan bir ülke olduğunu ifade eden Liu, Çin ve İsrail'in büyük ortak projelere doğru yol aldığını söyledi.

Netanyahu ve Liu ayrıca, İsrail Dışişleri Bakanlığı'nda düzenlenen 2016 İsrail-Çin inovasyon konferansının ikinci oturumunu açtı. Konferansta iki ülke arasında on üç farklı ikili anlaşmaya imza atıldığı belirtildi.

Sputnik News

HABERE YORUM KAT

1 Yorum