1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Çin dünyanın dört bir yanında Uygur avına çıktı!
Çin dünyanın dört bir yanında Uygur avına çıktı!

Çin dünyanın dört bir yanında Uygur avına çıktı!

Çin muhalif Doğu Türkistanlıları mahkûm etmek için ülkelere baskı uyguluyor!

17 Aralık 2021 Cuma 10:28A+A-

HAKSÖZ HABER

Zaman zaman gündemden düşse de Doğu Türkistan’da etnik, dini ve kültürel soykırım yaşanmaya devam ediyor. Modern zamanların en uzun soluklu zorbalıklarından birisi olan Çin’in Doğu Türkistan politikası bir toplumu yavaş yavaş yok etmek anlamına geliyor!

Her şey herkesin gözü önünde yaşanırken bir paradoks misali kimse olan biteni tam olarak bilmiyor. Orada bir halkın toplama kamplarında kültürel ve fiziksel imha planlarıyla yok edildiğini biliyor olmamıza rağmen elimizden hiçbir şey gelmiyor!

Doğu Türkistan, Müslümanların yaşadıkları zulümlerin bir özeti olarak görülebilir. Değerlerinden ve kimliklerinden uzaklaştırılmaya çalışılan Uygur Türkleri zulme sadece Çin işgali altındaki topraklarında maruz kalmıyor. Kelimenin gerçek anlamıyla zulüm her yerde!

Türkiye’de kimi zamanlar sorumluluk almaktan çekinen yetkililer sebebiyle Uygur Türkleri geri gönderme merkezlerinde tutuluyor. Kamuoyunu tepkisi olmasa Çin’e teslim edilme riski de var olan Uygurlu Müslümanlardan şuana kadar zalim Çin Komünist Partisi’ne gönderilen kimse olup olmadığı bilinmiyor.

Çin’in ekonomik gücünü kullanarak siyasi baskı oluşturduğu tek ülke Türkiye değil. Çin’in talebi üzerine Fas’ın Tefrit’teki geri gönderme merkezinde bekletilen Uygur Türkü İdris Hasan'ın da Çin'e gönderilme ihtimali bulunuyor!

Uluslararası Mülteci Hakları Derneği ve Uluslararası Doğu Türkistan STK'lar Birliği, Türkiye başta olmak üzere tüm dünyaya İdris Hasan’in sesine kulak verme çağrısı yaptı. İdris Hasan, Çin’e teslim edilirse milyonlarca Doğu Türkistanlı gibi haklarından ve en sonunda canından olacak!

HABERE YORUM KAT

1 Yorum