1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. “Çikolata arkadaşlıktan önemli mi?”
“Çikolata arkadaşlıktan önemli mi?”

“Çikolata arkadaşlıktan önemli mi?”

Hatay'da yardımseverlerin dağıttığı çikolatalı gofreti başkasına verilmesi için "onlara da kısmet olsun" sözleriyle geri çeviren dokuz yaşındaki depremzede Muhammed İnan Türkmen, örnek davranışıyla ailesine sevinç yaşattı.

24 Şubat 2023 Cuma 18:30A+A-

HAKSÖZ HABER

Muhammed İnan Türkmen sosyal medyaya düşen bir videoda kendisine verilen gofreti “başkalarına da kalsın” diyerek geri vermesi ile gündem oldu.

Muhammed’in duruşu birçoklarına örnek olacak cinsten. Özellikle depremzedeler arasında bile ayrım gözeten ırkçılara… İyiliğin başlı başına bir kazanım olduğunu "iyilik yapan, iyilik kazanır” sözleriyle anlatmaya çalışan Muhammed’in ailesi de onunla gurur duyuyor. 9 yaşındaki Muhammed'in annesi Melek Mert Türkmen, "İnsanlara yardım etmesi, merhametli, yardımsever olması, böyle bir temeli öğretmeniyle, çevredeki insanlarla, annesiyle, babasıyla aşıladığımız için de çok gururlandım." dedi.

Çocuklar koşulsuz iyiliğin ne olduğunu bozulmamış fıtratları sebebiyle kolayca anlıyorlar. Düşmanlıktan başka bir şey bilmeyenler ise nefreti yaygınlaştırmak için kara propaganda ve dezenformasyona başvuruyorlar!

AA muhabiriyle yaptığı görüşmeden Muhammed gofreti başkasının yemesi için geri çevirdiğini anlatarak, "Çünkü başkalarına gitmesini istedim. Başkalarına kalmazsa diye düşündüm. Bana zaten oyuncak araba vermişlerdi. Bir tane yeter dedim. Çikolata arkadaşlıktan önemli mi?" dedi.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum