1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Cihangir İslam CHP'ye olan vefa borcunu mu ödüyor?
Cihangir İslam CHP'ye olan vefa borcunu mu ödüyor?

Cihangir İslam CHP'ye olan vefa borcunu mu ödüyor?

İstifa haberleriyle güç kaybına uğrayan CHP, 24 Haziran seçimlerinde destek çıktığı kesimlerden vefa beklentisine girmiş olmalı ki bunu fark eden SP çevresinden Cihangir İslam vefa borcunu ödemekte gecikmemiş.

09 Mart 2021 Salı 15:25A+A-

HAKSÖZ-HABER

Bağımsız İstanbul Milletvekili Cihangir İslam, Cumhuriyet Halk Partisi'ne (CHP) katıldı.

Cihangir İslam'a parti rozetini, Meclis'teki grup toplantısında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu taktı.

İslam'ın katılımıyla CHP'nin TBMM'deki sandalye sayısı 136'ya yükseldi.

Cihangir İslam, 24 Haziran 2018 seçimlerinde CHP'nin İstanbul 3. bölge milletvekili listesinden seçilmiş, seçilmesinin ardından 7 Temmuz 2018 tarihinde Saadet Partisi'ne geçmişti. Şimdi de CHP’nin kan kaybı yaşadığı bu süreçte geri dönmekle CHP’ye olan vefa borcunu ödemiş oldu.

Bekaroğlu’nun tepkisi şaşırtmadı

Öte yandan kendisi gibi eski bir Milli Görüşçü olan Mehmet Bekaroğlu’nun, Cihangir İslam’ın bu tercihine alkış tutması şaşırtmadı.

Cihangir İslam’ın CHP’ye katılımını Twitter hesabı üzerinden değerlendiren Mehmet Bekaroğlu, “İstanbul Milletvekili Cihangir İslam CHP’ye katıldı. Hayırlı olsun.” ifadesini kullandı. Bununla yetinmeyen Bekaroğlu, duruma tepki gösteren kullanıcılara karşı da İslam’ı müdafaa etme yoluna gitti.

Bu çerçevede Eyüp Gökhan Özekin isimli bir kullanıcının “Babası Nadir Latif İslam, göğsünü CHP zulmüne siper eden, ülkücüsünden İslamcısına, tarikat ehlinden nur talebelerine, CHP kime vursa gönüllü savunan bir yiğit avukattı. Ağabeyi Dr. Bahadır İslam Bosna fedakarı, Mavi Marmara gazisi. Kardeşi Cem Sahir İslam'ı herkes bilir. Yazık.” sözlerini hazmedemediği görünen Bekaroğlu’nun “O gün CHP'ye iliştirdiklerinizin tamamı bugün AKP'de var; kendilerinden olmayan herkese zulmediyorlar.”  sözleriyle tepkiyi savmaya çalışması dikkat çekti.

 

HABERE YORUM KAT

3 Yorum