1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Cihad İle İsrail Teknolojisine Direniyoruz!
Cihad İle İsrail Teknolojisine Direniyoruz!

Cihad İle İsrail Teknolojisine Direniyoruz!

İsrail’e karşı canları pahasına Gazze’yi koruyan ve “Ya zafer ya şehadet” diyerek nöbet tutan Hamas askerleri STAR’a konuştu.

09 Mayıs 2012 Çarşamba 05:30A+A-

Haber: Özlem Yurtçu / Gazze

İsrail’in fosfor bombaları, uranyum ve ağır metal içeren kimyasal silahlarına karşı göğüs geren Hamas askerleri ribatlarda vatanı bekliyor. Ribat, İslam devletlerinin kara ve deniz sınırlarındaki, önemli noktalarda bulunan sınır karakolu niteliğinde müstahkem yapılara deniyor. Ribatlar, İslâmiyeti yayma, Müslümanları düşman şerrinden koruma müessesesi olarak hizmet verdi.

Heronların gölgesinde nöbet

Gazze’nin içinden birkaç araç değiştirerek götürüldüğümüz sınır kampında konuştuğumuz Hamas mücahitleri, amaçlarını “Buraya gelen çoluğunu çocuğunu düşünmez. Ya şehit olur ya kazanır” diye özetliyor.

Sakin bir dönemden geçtiklerini anlatan mücahitler, ona rağmen sürekli tepelerinde dolaşan İsrail Heronlarına karşı tedbiri elden bırakmıyor ve kamplarda asla ışık kaynağı bulundurmuyor. 6 aylık eğitimden geçirilen Filistinli gençler, yaklaşık 14 kilometrelik sınırın İsrail mevzilerinin karşısında konuşlanıyor. Haberleşmenin telsizle yapıldığı Ribat bölgesine cep telefonu ve benzeri cihazlar sokulmuyor. Haberleşmelerini kendi geliştirdikleri dinlemeyi önleyen teknolojilerle yapıyorlar.

Kimliklerinin belirlenmemesi için kar maskeleri takan ve kamuflaj kıyafetleri giyen Hamas mücahitleri, “Biz cihadı düşünerek İsrail teknolojisiyle savaşacak gücü kendimizde buluyoruz. Önce Allah’a güvenip sonra da aldığımız eğitimlere inanarak İsrail’e karşı özgürlük mücadelemizi veriyoruz. Küçük silahlar, büyük silahlar, hepsiyle talim yapıyoruz” diyor.

STAR

 

HABERE YORUM KAT