1. HABERLER

  2. HABER

  3. CIA, "UFO" İddialarıyla İlgili Belgelerini Erişime Açtı
CIA, "UFO" İddialarıyla İlgili Belgelerini Erişime Açtı

CIA, "UFO" İddialarıyla İlgili Belgelerini Erişime Açtı

ABD Merkezî İstihbarat Teşkilatı, “UFO” ve “uzaylı” iddialarıyla ilgili çoğu 1940'lı ve 1950'li yıllara ait yüzlerce belgeyi kamuoyunun erişimine açtı.

28 Ocak 2016 Perşembe 08:12A+A-

ABD Merkezî İstihbarat Teşkilatı'nın (CIA) “Bizim ‘X-Files’ dosyalarımıza göz atın” başlığıyla kamuoyuna açtığı yüzlerce belgenin, kurumun 1978 yılında “tanımlanamayan uçan cisimler” (UFO) ve “uzaylılar”la ilgili yaptığı araştırmalara dayandığı bildirildi.

Belgelerin çoğunun 1940'lı ve 1950'li yıllara ait olduğu ifade edilen açıklamada, “UFO”ları ve “uzaylılar”ı konu alan bir zamanların ünlü televizyon dizisi “X-Files”a da gönderme yapıldı.

Yüzlerce belge içinden toplam 10 belgeyi öne çıkaran CIA, dizinin iki ana karakteri olan FBI ajanları Fox Mulder ve Dana Scully'nin bu belgeleri “UFO”ların ve “uzaylılar”ın varlığını kanıtlamada kullanabilecekleri şeklindeki ifadelere yer vererek okurların dikkatini çekti.

Açıklamada yer alan linki takip ederek, yayımlanan belgeler arasında araştırma yapabilme imkânı sunan CIA, erişime açılan belgelerin, dünyanın farklı ülkelerinde basında çıkan “UFO” haberlerinin ve ajanların “UFO” görüldüğü söylenen yerlerdeki gözlemlerinin raporlandırılmış hâli olduğunu kaydetti.

Yayımlanan belgeler arasında İspanya, Güney Afrika, Doğu Almanya ve Fas gibi dünyanın farklı ülkelerinden “UFO”larla ilgili gönderilen raporlar olduğu görülüyor.

AA

Etiketler : , , , ,

HABERE YORUM KAT