1. HABERLER

  2. HABER

  3. CHP’ye Göre Erdoğan'la İhsanoğlu Arasında Fark!
CHP’ye Göre Erdoğan'la İhsanoğlu Arasında Fark!

CHP’ye Göre Erdoğan'la İhsanoğlu Arasında Fark!

Kamuoyu araştırmalarında Köşk seçimlerinde Başbakan Erdoğan açık ara önde gözüküyor ama CHP'ye göre durum pek de öyle değil.

14 Temmuz 2014 Pazartesi 13:55A+A-

CHP Genel Başkan Yardımcısı Aytun Çıray, cumhurbaşkanı seçimine yönelik CHP olarak yaptırdıkları ankete göre, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Ekmeleddin İhsanoğlu arasındaki farkın 2 puana düştüğünü söyledi.

Çıray, partisinin İzmir il başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, adil olmayan bir seçim sürecine rağmen İhsanoğlu'na kamuoyu desteğinin hızla yükseldiğini savundu.

ANKETLER GERÇEKÇİ DEĞİL

Cumhurbaşkanı seçimine yönelik anketleri değerlendiren Çıray, teknik olarak henüz yolun başındayken yayınlanmış anketlerin gerçekçi olamayacağını, AK Parti kontrolündeki bir kuruluşun yayınladığı anketleri önemsemediklerini, bu anketlerin "seçmenin sandığa gitmesini engellemek üzerine kurulu bir psikolojik operasyonun işaretleri olduğunu" savundu.

FARK 2 PUANA KADAR DÜŞTÜ

Anketin aksine tarihin en yüksek katılımlı seçimine gidileceğini savunan Çıray, "Biz de ciddi anket firmalarına anketler yaptırıyoruz. Yaptırdığımız son ankete göre Başbakan ile Ekmeleddin Bey arasındaki puan farkı 2'ye düşmüş durumda. Ekmeleddin Bey, yüzde 38,1, başbakan yüzde 39,8 gözüküyor" dedi.

Seçimde ikinci tura gidilmesi durumunda olası ittifak senaryolarıyla ilgili soru üzerine Çıray, "Ben Türkiye Cumhuriyeti yurttaşlarının oyu kimsenin cebinde değil, ikinci turda kendi özgür iradesiyle kararını verir. Emir - kumanda sistemiyle kimse kimseye oy verdiremez" şeklinde cevap verdi.

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum