1. HABERLER

  2. HABER

  3. CHP'nin Ulusalcı Vekillerinden Geri Adım
CHP'nin Ulusalcı Vekillerinden Geri Adım

CHP'nin Ulusalcı Vekillerinden Geri Adım

CHP'nin "ulusalcı kanadı"nda yer aldıkları belirtilen Nur Serter ve Dilek Akagün Yılmaz, Suheyl Batum'un disipline verilmesinden sonra bugün düzenleyecekleri basın toplantısından vazgeçtiler

06 Kasım 2014 Perşembe 14:08A+A-

Emine Ülker Tarhan'ın istifasının ardından parti içi isyanın büyümesi bekleniyordu. Önce Süheyl Batum disipline sevk edildi, sonra Dilek Akagün Yılmaz ve Nur Serter basın toplantılarını iptal etti. Açıklama yapan Nur Serter, "CHP'yi kimseye bırakmayız" dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Nur Serter, CHP'nin Atatürk'ün kurduğu parti olması nedeniyle, 'kutsal emanetin' kendi çizgisinin dışında olanlara terk edilmemesi gerektiğini düşündükleri için istifa etmeyeceklerini duyurdu.

BASIN TOPLANTISI İPTAL

Emine Ülker Tarhan’ın istifasının ardından birlikte hareket ettikleri öne sürülen Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz ile İstanbul Milletvekili Nur Serter’in, TBMM’de bir basın toplantısı düzenleyeceği bildirildi. Ancak toplantı ‘ani bir kararla’ iptal edildi.

Serter ve Yılmaz’ın basın toplantısını iptal etmesi, “istifa etmemeleri konusunda ikna edildiler” şeklinde yorumlandı.

BBC Türkçe’nin sorularını cevaplayan Serter, yapacakları basın toplantısının Radyo Televizyon Üst Kurulu’yla (RTÜK) ilgili olduğunu, partisinin RTÜK önünde eylem yapacağı için toplantılarının anlamsız kalacağından iptal ettiklerini söyledi.

İSTİFA EDECEKLERİ SÖYLENMİŞTİ

Emine Ülker Tarhan'ın istifasından sonra Suheyl Batum tarafından yapılan açıklamada, CHP'de yeni istifaların geleceği belirtilmişti. Batum'un açıklaması partide tepkiye neden olmuş, Batum ihraç talebiyle disipline verilmişti.

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum