1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. CHP’nin Oy Üzerinden Suriyeli Mülteci Düşmanlığı
CHP’nin Oy Üzerinden Suriyeli Mülteci Düşmanlığı

CHP’nin Oy Üzerinden Suriyeli Mülteci Düşmanlığı

Gürsel Tekin'in Suriyeliler TC vatandaşı yapıldı açıklaması yalan çıktı...

26 Kasım 2013 Salı 18:20A+A-

HAKSÖZ HABER

Binlerce Suriyelinin TC vatandaşı yapıldığı yönünde Gürsel Tekin’in açıklamasını İçişleri Bakanlığı yalanlamıştı.

Gürsel Tekin’in verdiği örnekteki kişinin vatandaşlığı Suriye’de direniş başlamadan önce 2008 yılında aldığı ortaya çıktı.

CHP ve Kemalist-Ulusalcı kesimler Suriye de katledilen kadınların, çocukların değil de katil Esed ve Baas’ın sözcülüğünü üstelenip, Türkiye’de kara propaganda faaliyetleri artık yalan ve iftira boyutunu çoktan aşmış durumda.

Gürsel Tekin şahsında CHP, Kemalist- Ulusalcı kesimin yalnızca 78 olan TC vatandaşlığı verilen Suriyeli sayısını abartması Baas’a olan sevgilerinden, İslam’a ve Müslüman halklara olan kindarlıklarından kaynaklanmakta.

Kaldı ki sosyal demokrat, sol çevrelerin Avrupa’daki aşırı sağcı partilerin uygulamalarını aratmayacak şekildeki bu yabancı düşmanlığı (Suriyeli) toplumda belli kesimleri ajite etmeye yönelmekte. Son olarak Cami önünde Suriyeli küçük çocukları tokatlayan adamın görüntüleri işin hangi boyutlara vardığını göstermekte.

Benzer durum Türkiye de kadına şiddete hayır kampanyalarının yapılırken Suriye’de katledilen, tecavüz edilen, tutsak edilen binlerce kadından hiç bahsedilmemesinde görmekteyiz. Suriyeli ailelerin dramının malum çevrelerde itibar görmesi için laik ya da Alevi olması gerekmekte.

HABERE YORUM KAT

2 Yorum