1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. CHP'nin İhraç Geleneğinde Son Hedef Baykal
CHP'nin İhraç Geleneğinde Son Hedef Baykal

CHP'nin İhraç Geleneğinde Son Hedef Baykal

CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın TSK'nın PYD'yi vurmasıyla ilgili sözleri parti içindekileri kızdırdı. 'Türkiye haklı' sözlerinden rahatsız olanlar Deniz Baykal'ın CHP'den ihracını istedi.

16 Şubat 2016 Salı 19:42A+A-

Son dönemde ihraç haberleriyle gündeme gelen CHP'de yeni bir tartışma alevleniyor. 50 gündür süren “Atatürk posterini kim indirdi" tartışmasının ardından Aylin Nazlıaka'yı ihraç etmeye hazırlanan partide, TSK'nın operasyonlarını haklı bulan Deniz Baykal'ın da ihracını isteyen isimler sosyal medya üzerinden #DenizBaykalİhraçEdilsin etiketi ile karalama operasyonu yürütüyor. Türkiye'nin haklı olduğunu söylediği için Baykal'ı eleştiren kullanıcılar, “AK Parti'ye yakın duruyor" suçlamasını yöneltti. Öte yandan bazı kullanıcılar da, Baykal'a sahip çıkarak, “CHP'de doğruyu söyleyeni kovma geleneği var" ifadelerini kullandı.

Kemal Kılıçdaroğlu öncülüğündeki CHP yönetimi, PYD'ye yönelik müdahaleye ve Türkiye'nin Halep konusundaki duruşunu karşı çıkarken, eski genel başkan Deniz Baykal'dan 'milli' bir çıkış geldi. Dün akşam katıldığı televizyon programında Suriye gündemini ve TSK'nın operasyonlarını değerlendiren Baykal, “Türkiye yeni bir göç dalgasının engellenmesini talep etmek meşru hakkıdır. Ne yazık ki Azez-Halep hattı açık tutulmadığı takdirde bu göç dalgasına davetiye çıkaracağız. Türkiye Azez-Halep hattını açık tutmaya yeni bir katliam ve göç dalgasını önlemeye çalışıyor" dedi. Kendisine Halep'in durumu da sorulan Baykal, “Halep Sünni İslam kentidir. Bu kenti Rusya'nın, Esed'in himayesine teslim etmek üzerine bir politikayı çok ciddi sorgulamak lazım" cevabını verdi. 

Yeni Şafak

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

1 Yorum