1. HABERLER

  2. HABER

  3. CHP’nin İddialarına AA’dan Cevap
CHP’nin İddialarına AA’dan Cevap

CHP’nin İddialarına AA’dan Cevap

Anadolu Ajansı'na yönelik CHP Hatay Milletvekili Refik Eryılmaz'ın Milliyet Gazetesi'nde yer alan haksız iddia ve ithamları üzerine AA yönetimi kamuoyuna açıklama yaptı.

14 Şubat 2013 Perşembe 00:32A+A-

Anadolu Ajansı'na yönelik CHP Hatay Milletvekili Refik Eryılmaz'ın Milliyet Gazetesi'nde yer alan haksız iddia ve ithamları üzerine AA yönetimi kamuoyuna açıklama yaptı.

Türkiye’nin saygın kurumlarından Anadolu Ajansı’na ilişkin haksız bir iddia ve itham üzerine aşağıdaki açıklamayı kamuoyu ile paylaşma ihtiyacı duyulmuştur.

Hatay Cilvegözü Gümrük Kapısı ile Suriye arasındaki tampon bölgede meydana gelen patlamaya ilişkin, bugünkü (13.02.2013) Milliyet Gazetesi’nde, CHP Hatay Milletvekili Refik Eryılmaz tarafından söylendiği iddia edilen, "Anadolu Ajansı’na ilk düşen haber aracın Türkiye’den Suriye’ye girdiği yönündeydi. Sonra bu haber çekildi. Çünkü bu bölgede Suriyeliler evlerde bomba imal ediyor. İmal edilen bombaların Suriye’ye gittiğinin anlaşılacağı endişesiyle bu söylem değiştirildi" cümlesi yer almaktadır.

Muhabir Burcu Ünal’a ait haberin spotu olarak verilen ve haber metninde yer almayan bu iddia, tamamen asılsızdır.

Öncelikle, Anadolu Ajansı’na haber düşmez. Anadolu Ajansı’nın yayınladığı haberler tüm abonelerine anında ulaşır ve geri çekilemez. Eğer haberde eksik veya yanlış bilgiler yer almışsa "İptal" ya da "düzeltme" haberi yayınlanır.

Anadolu Ajansı, CHP Hatay Milletvekili Refik Eryılmaz’ın iddia ettiği türde bir haber yayınlamamıştır. İddia tamamen asılsızdır.

Ayrıca Sayın Eryılmaz’ın, ''Patlayan araç Türkiye’den Suriye’ye giriş yapan araçların bulunduğu yönde park halindeydi’’ iddiası da, Anadolu Ajansı’nın dün abonelerine servis ettiği güvenlik kamerası görüntüleri ile çelişmektedir. Yayınlanan görüntülerde, patlayan aracın Suriye’den Türkiye’ye giriş yaptığı açıkça anlaşılmaktadır.

Anadolu Ajansı’nın kurumsal kimliğinin ve yayıncılık ilkelerinin asılsız iddialarla siyasi tartışmalarda kullanılmasının kabul edilemez bir tutum olduğunu belirtmek isteriz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

HABERE YORUM KAT