1. HABERLER

  2. HABER

  3. CHP'nin Derdi Sapkınlara Özgürlük
CHP'nin Derdi Sapkınlara Özgürlük

CHP'nin Derdi Sapkınlara Özgürlük

Yıllardan bu yana başörtüsüne serbestlik için mücadele eden özgürlük platformları, eylemlerine aralıksız devam ediyor.

20 Ekim 2013 Pazar 00:45A+A-

Özgürlük Platformları haftalık eylemlerine devam ediyor. Platformların bu haftaki gündemlerinde, CHP’li Mahmut Tanal’ın başörtüsü yasağını bertaraf eden yönetmeliğin iptali için Danıştay’a başvurması ve Körfez ülkelerinden Suudi Arabistan’ın bayramda bile Müslümanların kanına giren darbeci Mısır devletine yardım etmesi öne çıktı.

“Bayramda Akan Kan Kurban Kanı Değil İnsan Kanlarıydı”

Akyazı Adalet ve Özgürlükler Platformu adına konuşan Mahmut Alemdar, ülkemiz ve dünya Müslümanları Kurban Bayramı’nda Allah’a adanmış kurbanları keserken komşularımızda zalim diktatörlerin insan kanı akıtmaya devam ettiklerini dile getirdi. Alemdar, “Başta Suriye, Mısır ve Irak’ta Müslümanlar kanlı bir bayram daha geçirdiler. Musul’da yaşanan katliamı kınıyoruz” dedi. Darbeci Mısır hükümetine destek veren Suudi Arabistan’ın, Mısır devletine 1.6 milyar dolarlık petrol yardımı gerçekleştireceğini dile getiren Alemdar, “Suudi hükümetine darbecilere yaptıkları bu yardımlarından dolayı Rabbimiz hesap gününde hesabını elbette soracaktır” diye konuştu. Diğer yandan Diyarbakır’da Yusuf-Der Bağlar şubesine PKK ve KCK üyelerinin gündüz vakti saldırı ve tacizde bulunduğunu hatırlatan Alemdar, “İçişleri Bakanlığı bu tür vahim olayların üzerini örtmemeli ve failleri bulup gerekli işlemleri gerçekleştirmeli” şeklinde konuştu.

“BU ÜLKEDE SADECE İÇKİ İÇENİN VE EŞCİNSELLERİN Mİ ÖZGÜRLÜĞÜ VAR”

Kocaeli İnanç Özgürlüğü Platformu adına açıklama yapan Behlül Metin ise, başörtüsü özgürlüğünün önündeki engelleri kaldıran yönetmeliği Danıştay’a götüren kişinin TBMM İnsan Hakları Komisyonu Üyesi olmasının bir komedi olduğuna değinerek “Hâkimiyetini, kendi halkını katlederek sağlayan CHP’den, ‘Meclis İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu’na üye alınması ciddi bir hatadır” dedi. Daha düne kadar içki satışının düzenlenmesine ‘Vatandaşların yaşam tarzlarına karışıyorlar’ diye karşı çıkanların CHP’li olduklarını kaydeden Metin, “Şimdi sizin Danıştay’a yasakçı başvurunuz, vatandaşın başörtülü yaşam biçimine müdahale isteği değil mi? Bu ülkede sadece içki içenin mi özgürlüğü olacak?” diye sordu. Metin, “Bu ülkede eşcinsellere özgürlük isteyen, ‘Eşcinsel evliliği Anayasaya girsin’ diye önerge veren CHP, halkın başörtüsü özgürlüğüne karşı. Müslüman bir ülkede eşcinsellere özgürlük istiyorlar, sonra da halkın Allah’a kul olabilmek için başını örtme özgürlüğüne karşı çıkıyorlar” dedi.

HABERE YORUM KAT