1. HABERLER

  2. HABER

  3. CHP’liler Meclis’te Biber Gazı Sıktı
CHP’liler Meclis’te Biber Gazı Sıktı

CHP’liler Meclis’te Biber Gazı Sıktı

TBMM'deki komisyon toplantısında CHP'li milletvekilleri AK Parti’li milletvekillerine biber gazı sıktı. (FOTO)

15 Kasım 2012 Perşembe 20:07A+A-

TBMM’de bir ilk olduğu kadar çok garip bir olay yaşandı…

Ankara'daki 29 Ekim kutlamalarında polisin yürüyüş yapanlara biber gazı sıkmasının ardından CHP'li Muharrem İnce ve diğer vekiller biber gazını İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'e sıkacaklarını söylemişlerdi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda İçişleri Bakanlığı'nın bütçe görüşmeleri öncesi CHP heyeti salona gaz ve maskelerle gelerek, salonda biber gazı sıktı. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda İçişleri Bakanlığı'nın 2013 bütçesinin görüşüleceği salona önceden gelerek biber gazı protestosuna hazırlanan CHP komisyon üyeleri, salona biber gazı sıktı.

chp-tbmm-biber-gazi.jpg

İki CHP'li Maskeyle Geldi

CHP'li milletvekilleri Süleyman Çelebi ve Musa Çam yüzlerine gaz maskesi takarken, yine CHP milletvekilleri Mevlüt Arslanoğlu ve Müslim Sarı da beraberinde getirdikleri biber gazını havaya sıktı. Biber gazının havaya sıkılmasından ise öncelikle CHP'li milletvekilleri etkilenirken, salonda bulunan gazeteciler de biber gazından olumsuz etkilendi. Öksürüğe boğulan gazeteciler hava alabilmek için salonun pencerelerine koşarken, CHP'li Süleyman Çelebi ve Musa Çam ise pankart açtı.

Limonlu İçiniz

Pankartta ise, "Öğrencinin, öğretmenin, işçinin, memurun, emeklinin resmi içeceği 'biber gazı’. Limonlu içiniz" yazdığı görüldü. CHP'li milletvekilleri ellerindeki biber gazıyla komisyonun başlamasını bekliyor.

CHP Milletvekili Süleyman Çelebi, olayla ilgili Twitter'da yaptığı açıklamada, "Komisyonda İdris Naim Şahin'e biber gazı sıktık" dedi. 

Öte yandan CHP'li vekiller komisyonda sıkılan gazın biber gazı değil parfüm olduğunu iddia etti!

chp-tbmm-biber-gazi2.jpg

chp-tbmm-biber-gazi.20121115201856.jpg

chp-tbmm-biber-gazi3.jpg

HABERE YORUM KAT