1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. CHP’liler devlet dairelerinde resimden rahatsız oldular ama...
CHP’liler devlet dairelerinde resimden rahatsız oldular ama...

CHP’liler devlet dairelerinde resimden rahatsız oldular ama...

CHP’li vekiller Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın resminin devlet dairelerine asılmasına karşı çıkmış.

15 Şubat 2022 Salı 10:00A+A-

HAKSÖZ HABER

Türkiye’de otoriter teamüller üzerine inşa edilmiş bir devlet. Uzun yıllar tek adam ve tek parti tarafından yönetilen Türkiye’nin hukuk devleti olma yolunda aldığı adımlar oldukça kısıtlı. Geçmiş dönemde bu adımlardan bahsetmek bile mümkün değilken cari hükümetin yaptığı olumlu işler ise akamete uğradı. Sonuç olarak mehteran misali iki ileri bir geri gidip gelen bir ülkeden bahsetmek mümkün!

Türkiye’de kronikleşmiş sorunların banisi ise devletin işleyiş mantığını inşa eden Kemalizm’dir şüphesiz. Otoriterlik ise Kemalizm’in az evvel zikredilen tek adam ve tek parti dönemlerinin mirasıdır! Bu dakikadan sonra devlet içinde otoriterlik yolunda adım atan herkes zaten devletin üzerine inşa edildiği kodlara dönmektedir demektir…

Kemalizm’in partisi CHP ise bu günlerde özgürlüğün ve kardeşliğin teminatı modunda etrafa gülücükler saçıyor. İşin özünce Türkiye’nin “kadim” otoriter geçmişinin bağrından gelen CHP’nin önce geçmişte yaptıklarının bir özeleştirisini sunması gerekiyor ama nerede! Üstüne üstlük bir de utanmadan zeytinyağı gibi üste çıkıyorlar!

CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer, Ankara'daki Mamak Kaymakamlığı’nın, muhtarlıklara Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın fotoğraflarının asılması için muhtarlara kısa mesaj gönderdiğini öne sürdü. Söz konusu kısa mesajın görselini paylaşan Taşcıer, "Parti devleti nedir’ diye soran olursa tam olarak budur” dedi.

Hadi bakalım buyurun cenaze namazına! Türkiye’de kişi kültünü yücelten resim asma vb. saçma, akıl dışı alışkanlıklar olduğu doğrudur. Peki, Sayın Taşçıer’e sormak istiyoruz, bu iş AK Parti veya Erdoğan’la mı başladı? Bu nasıl bir tutarsızlıktır? Erdoğan yapınca sorun olan şey CHP veya Mustafa Kemal adına yapılınca neden sorun olmuyor?

Türkiye’de alakalı alakasız her yerde Atatürk’ün resimleri asılıyken bu durum “parti devleti nedir?” sorusunu akıllara getirmiyor da Cumhurbaşkanı Erdoğan adına yapılınca bu soru gökten iner gibi Taşçıer tarafından dile getirilmiş! 

Allah’ım aklımıza mukayyet ol! Yanlış anlaşılma olmasın şuan görevdeki Cumhurbaşkanı da olsa Erdoğan’ın fotoğraflarının bir yerlere asılması veya isminin bir yerlere verilmesini doğru bulmuyoruz! Ancak bu saçmalığın mimarı CHP’dir! Taşçıer'in ifadelerinden anlaşılacağı üzere zeytinyağı gibi üste çıkmaya çalışan da!

HABERE YORUM KAT

5 Yorum