1. HABERLER

  2. HABER

  3. CHP'li Vekilden AP'ye Yalan Dolu Mektup
CHPli Vekilden APye Yalan Dolu Mektup

CHP'li Vekilden AP'ye Yalan Dolu Mektup

CHP Milletvekili Ayşe E. Danışoğlu, AP'ye Gezi Parkı eylemleriyle ilgili yalanların da yer aldığı bir şikayet mektubu yazdı.

19 Haziran 2013 Çarşamba 04:33A+A-

CHP İstanbul Milletvekili Ayşe Eser Danışoğlu, Avrupa Parlamentosu'na Gezi Parkı eylemleriyle ilgili gerçek dışı bilgilerin de yer aldığı bir şikayet mektubu yazdı. Danışoğlu mektupta, İslami grupların halka ve CHP merkezine saldırıda bulunduğuna dair kayıtlar olduğunu iddia etti. Milletvekili Danışoğlu, gösterilere katılan bir CHP'li milletvekilinin de kimyasal madde içeren tazyikli su nedeniyle vücudunda yanıklar oluştuğunu ileri sürdü.

CHP İstanbul Milletvekili Ayşe Eser Danışoğlu, Gezi Parkı olayları hakkında Avrupa Parlamentosu (AP) üyelerine gönderdiği mektupta, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın gösteriler başladığından beri yaptığı açıklamalarla gerilimi yükselttiğini ileri sürdü. Danışoğlu, parlamento üyelerine pazar günü yolladığı mektubunda, 'AP'nin son kararı, Türkiye'deki demokratik kesim tarafından takdirle karşılanmıştır ve ülkemizde demokratik değerlerin tesisi için verilen mücadeleye büyük katkı sağlamıştır' değerlendirmesinde bulundu.

ÇOCUKLAR KAYBOLDU

Saldırı sırasında parkta bir konser verildiğini ve aralarında küçük çocuklu ailelerin de bulunduğu yüzlerce kişinin orada bulunduğunu söyleyen Danışoğlu, polisin, biber gazının oluşturduğu yoğun duman bulutunun içinde panik halinde kaçmaya çalışan insanları kovaladığını, karmaşada pek çok çocuğun ailesini kaybettiğini, basın mensupları, ambulansların ise parka girmesine izin verilmediğini kaydetti Danışoğlu, mektubunda, 'Büyük bir özel hastane ile otellerdeki tıbbi klinikler bile yoğun biber gazı dumanı altındaydı' dedi.

KİMYASAL HERKESİ YAKTI

CHP milletvekillerinin polis tarafından hastanelik edildiğini, birinin burnu kırılırken diğerinin biber gazından kaynaklanan kalp rahatsızlığı yaşadığını ve vücudunda kimyasal madde içeren tazyikli suyun sebep olduğu yanıklar oluştuğunu aktaran Danışoğlu, Türk Tabipler Birliği'nin, Dünya Sağlık Örgütü ve Dünya Tabipler Birliği'ne, 'demokratik taleplerin şiddetle bastırılmasına karşı harekete geçilmesi' için acil çağrıda bulunduğunu dile getirdi.

DESTEĞİNİZE İHTİYACIMIZ VAR

Danışoğlu, 'İslami grupların Taksim civarındaki halka ve CHP merkezine saldırıda bulunduklarına dair kayıtlar var' ifadesini kullandı. CHP milletvekili mektubuna, 'Türkiye'nin AB'ye katılım süreci devam ederken, Türkiye'de temel hak ve özgürlüklerin uygulanması ve genişletilmesi konusundaki desteğinizin, yüksek demokratik standartların tesis edilmesi ve uygulanmasına çok büyük katkı sağlayacağına inanıyorum' sözleriyle son verdi. Danışoğlu, mektubu Türkiye'yi şikayet etmek amacıyla yazmadığını belirterek, mektupta durum tespiti yaptığını ileri sürdü. Danışoğlu, Türkiye-Avrupa Birliği Karma Parlamento Komisyonu üyelerinin zaman zaman bu tür bilgi alışverişlerinde bulunduğunu belirterek, 'Parti de yazabilir, ama ben kendi tespitlerimi aktardım' dedi.

Yeni Şafak

 

HABERE YORUM KAT