1. HABERLER

  2. HABER

  3. CHP’li Vekil: Suriye’de Laiklerle Şeriatçılar Savaşıyor!
CHP’li Vekil: Suriye’de Laiklerle Şeriatçılar Savaşıyor!

CHP’li Vekil: Suriye’de Laiklerle Şeriatçılar Savaşıyor!

Baas muhaberatı gibi konuşan CHP milletvekili: “Suriye’de laikliği korumak isteyenlerle şeriatçılar savaşıyor!”

03 Eylül 2012 Pazartesi 15:33A+A-

HAKSÖZ-HABER

Habertürk’te yayınlanan 13.00 Haber Bülteni’ne katılan CHP Hatay Milletvekili Mehmet Ali Ediboğlu, Suriye’de yaşananları laikliği korumak isteyenlerle şeriat getirmeye çalışanlar arasında bir savaş olarak niteledi.

Apaydın Kampı ile ilgili açıklamalar yapan Ediboğlu, “Bu kamp dünyanın tüm gözlemcilerine göre Suriye’de var olan savaşın iki tarafından birini barındırmaktadır. Bizim deyimimizle laikliği korumak isteyen Suriye halkı ile Suriye’ye şeriat getirmeye çalışanlar arasında bir savaş var. Bir çatışma var. İki taraf birbirini öldürüyor. Alevi-Sünni çatışması yok. Laiklerle şeriatı getirmek isteyenler arasında bir çatışma ortamı var.” dedi.

Laiklik Elden Gidiyor mu?

Edipoğlu, bu savaşa rağmen Suriye halkı olarak nitelediği Baasçıların anti-emperyalist duruşlarının ve laikliği kurumsallaştıran milliyetçi yapısının şeriata geçit vermeyeceğini ima etti.

Suriye’de muhaliflerin artık savaşacak gücünün kalmadığını büyük bir iştiyakla iddia eden Edipoğlu, Hatay-El Kaide ilişkisini PKK-Kandil ilişkisine benzetti. Ediboğlu’na göre bu cihadçılar, Suriye’de herhangi bir “kurtarılmış bölge”leri olmadığı için Hatay’a geliyorlarmış!

Muhbirliğe Soyundu

Edipoğlu, Aydınlıkçı bir çirkinliği de sergilemekten geri durmadı. Ellerinde birçok adres olduğunu belirten Edipoğlu, “Ben şu teklifte bulunuyorum. Bizim göstereceğimiz adreslere, MHP ve AKP milletvekilleri ile birlikte kameraları alıp gidelim. Buralara girebiliyorsak ben çıkar özür dilerim. O adreslerde cephanelikler var. Ciddi silahlar var. Ağır silahlar var. Bazı adreslerde el-Kaide militanları ve kullandıkları silahlar var. Çok sayıda da yabancı ajan var.” dedi.

Ediboğlu’nun CHP milletvekili sıfatından ziyade Baas muhaberatı mensubu gibi konuşması dikkatlerden kaçmadı.

 

HABERE YORUM KAT

7 Yorum