1. HABERLER

  2. HABER

  3. CHP'li Mahmut Tanal Nasıl Vekil Olmuş?
CHP'li Mahmut Tanal Nasıl Vekil Olmuş?

CHP'li Mahmut Tanal Nasıl Vekil Olmuş?

Firari eski savcı Zekeriya Öz'ün yürüttüğü Oda TV soruşturma dosyasından ilginç kayıtlar çıktı. Gülen Cemaati’nin dinleme kayıtlarını inceleyen savcılar, 2011 yılındaki Oda TV soruşturmasının tapelerini buldu.

30 Ekim 2015 Cuma 14:29A+A-

O dönem Gülen Cemaati’ne bağlı polislerin fezlekeye yansıtmadığı dinleme kayıtları arasında gazeteciler Ahu Özyurt ile Mehmet Faraç arasındaki konuşmaları gösteren tapeler dikkat çekti. Gülen Cemaati destekçilerinin her eyleminde en ön sırada boy gösteren CHP Milletvekili Mahmut Tanal ile CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin'in çok özel ilişkisini açığa vuran konuşmalarda, Tanal'ın CHP'den vekillik koltuğunu, Tekin'in Kadıköy Belediyesi'ndeki o ünlü yolsuzluk dosyasına ilişkin delilleri Yargıtay'da yok ettirmesi sayesinde kaptığı anlatılıyor.

“(Gürsel Tekin) Tanal'ı Niye Listeye Koydu?”

Mahmut Tanal'ın CHP'den aday yapılmasının kulislerde rahatsızlığa yol açtığını anlatan Mehmet Faraç, şunları söylüyor:

“O Fetullahçıların, Mahmut, Muhammed Çakmak, partiye ne faydaları var?! Taziyeye mi gitmişti Mahmut Tanal? Adayların 450'sini kimse tanımıyor. 59 il başkanı yokken listede onun ne işi var? (Gürsel Tekin) Tanal'ı niye listeye koydu? Tanal'ın yardımcısı Öznur Arslan, avukat, gitmiş o çalmış, mahkeme belirlemiş bunu. Yargıtay'daki odacılar mı, mübaşirler mi tespit etmiş hepsi de... Ünal Tanık dedi ki: ‘Biz Gürsel Tekin'in avukatlarının Yargıtay'dan dosya çaldığını belirledik. Gürsel bize dava açtı. Mahkeme geçen hafta sonuçlandı. Bizim doğru olduğumuz kanıtlandı. Lehimize sonuçlandı. Dosyayı çalan Öznur Arslan, Mahmut Tanal'ın bürosunda çalışan avukat.’ dedi. 150 bin dolar rüşvet verdiler. Yargıtay'da bu dosyayı çalmak için bir saat anlattılar. Yani haşat ettiler vallahi..”.

“Gürsel Daha İyi Soyar, Daha İyi Hırsızlık Yapar”

Dönemin CHP Parti Meclisi Üyesi Korkmaz Karaca ile gazeteci Ahu Özyurt arasında geçen konuşmalarda ise Gürsel Tekin'in Kadıköy Belediye Başkan Vekilliği yaptığı dönemden bahsediliyor. 2011 yılındaki yapılan telefon konuşmalarında; Gürsel Tekin'in yerel yönetime kaydırılmasının beklendiğini anlatan Özyurt'a, Karaca şöyle cevap veriyor: “E, daha iyi, Gürsel daha iyi soyar, daha iyi hırsızlık yapar. Orada belediye başkanlığını daha iyi soyar, seviniyordur o. Problem yok onun için, orada 1 sene 1,5 sene ne çalacaksa çalsın...”.

“Gerçekleştirdikleri Eylemin Vahametini Biliyorlardı”

İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili İrfan Fidan'ın hazırladığı iddianamede çarpıcı detaylar yer aldı. Binlerce kişiyi yasa dışı dinleyen Gülen Cemaati’nin 17 Aralık darbe girişiminin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından delilleri aceleyle yok etmeye çalıştığına dikkat çekilen iddianamede şöyle denildi: “2011/762 sayılı dosya acele bir şekilde kapatılarak emniyet müdürlüğünden gizlice çıkarılmak istendi ve dinleme işlemlerine ilişkin log kayıtları silinerek dosya üzerinde yapılan işlemler gizlenmeye ve yok edilmeye çalışıldı. Şüphelilerin gerçekleştirdikleri eylemin vahametini bildikleri ve suç delillerini imha etme amacı taşıdıkları anlaşıldı.”.

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT