1. HABERLER

  2. HABER

  3. CHP’li Aygün "Dersim"den Çark mı Etti?
CHP’li Aygün Dersimden Çark mı Etti?

CHP’li Aygün "Dersim"den Çark mı Etti?

Dersim katliamına ilişkin yaptığı açıklamayla CHP’de deprem yaratan Aygün’ün söylediklerini inkâr ettiği iddia edildi.

19 Kasım 2011 Cumartesi 12:28A+A-

Taraf gazetesinde yer alan habere göre CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Dersim Katliamı’nın sorumlusu devlet ve CHP’dir. Atatürk de bu olaylardan haberdardır” sözleriyle tartışma yaratan Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün’ün, partisinin kapalı grup toplantısında Atatürk’ü suçlayıcı bir ifade kullanmadığını söylediğini açıkladı.

CHP Basın Birimi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Kılıçdaroğlu Bursa’dan gelen medya temsilcileriyle görüşmesinde Aygün olayını değerlendirdi. Dersim olayının Türkiye’nin önemli olaylarından biri olarak değerlendiren Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: “Dersim olayları dolayısıyla Atatürk’ü suçlayan bir ifadesinin yer aldığı bize söylendi. Gazetelerde de böyle bir haber yer alınca o nedenle kendisinden bir savunma almaya karar verdik. Ama kendisi grubun kapalı toplantısında böyle bir ifadeyi kullanmadığını söylemiş. Ben (KKTC’de Cumhuriyet Bayramı törenlerindeydim ) o toplantıda yoktum.

CHP’li 12 milletvekilinin Aygün hakkındaki ortak bildirisine de değinen Kılıçdaroğlu, “Kapalı grupta konuşulan bir konunun daha sonra medyanın önüne taşınarak bir bildiri halinde sunulmasını kabul etmiyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum