1. HABERLER

  2. HABER

  3. CHP'den Suriye Tezkeresine Sert Tepki
CHPden Suriye Tezkeresine Sert Tepki

CHP'den Suriye Tezkeresine Sert Tepki

Hükümetin Suriye'ye girmek için hazırladığı tezkereye CHP'den çok sert tepki geldi.

04 Ekim 2012 Perşembe 12:11A+A-

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, 'Gelmiş geçmiş en çapsız Dışişleri bakanını macerası ile Türkiye'nin başını belaya sokmayın. Savaşa sizin değil garibanların çocukları gidecek. Bu tezkere ile Cihana savaş açabilirsiniz' dedi.

Suriye tarafından atılan bir bombanın Akçakale'ye düşmesi ve 5 kişinin ölmesi üzerine hükümet tarafından hazırlanan tezkere TBMM Genel Kurulu'nda görüşülmeye başlandı.

İktidar partisinin kapalı oturumda yapılmasını istediği görüşmeye muhalefet tepki gösterdi.

Usul üzerine söz alan CHP grup Başkanvekili Muharrem İnce, “Bu tezkere'nin sınırları belli değil. 200 ülkeye savaş açabilir. Bu savaşa hangi AKP'li milletvekilinin çocukları gidecek? Gitmez, yine garibanın fukaranın çocukları gidecek" dedi.

Kapalı oturumlarda gerçeklerin konuşulmadığını anlatan Muharrem İnce, milletin kandırıldığını söyledi. Tartışmaların halkın önünde yapılmasını isteyen Muharrem İnce "Neden kaçıyorsunuz. 1 Mart Tezkeresi'nde yapılan kapalı oturumda dönemin başbakanı bize bilgi vermedi. Kapalı oturumun anlamı yok. Bu tezkere de deniliyor ki eylemler silahlı saldırı eşiğinde diyor. Demek ki bir saldırı ile karşı karşıya değiliz ve bu milletler arası hukukun meşru saydığı hukuka ve anayasanın 92. maddesine aykırıdır" diye konuştu.

Tezkerede saldırının Suriye hükümeti tarafından yapıldığı ibaresinin ve "TSK'nın yabancı kuvvetlere gönderilmesi" ibaresinin yer aldığını anımsatan İnce, "TSK hangi ülkelere gidecek? Bundan önceki tezkerede Irak'ın Kuzey'i diye net olarak belirtilmişti. Bu tezkerede sınır belli değil. Ayrıca Suriye hükümeti de açıklayıp, araştırıyorum diyor ve özür diliyor. Bütün bunlardan sonra Siz Türkiye'yi gelmiş geçmiş en çapsız Dışişleri bakanı ile ülkenin başını belaya sokuyorsunuz. Dostum Esad'dan Kanlım Esad'a geldiniz. Kaddafi'nin elinden ödül aldınız sonra ölümü için ferman çıkardınız. 1 Mart Tezkeresindeki gibi onurlu olun dik durun milletin vekili olun." diye sözlerini tamamladı.

Tezkereye BDP de karşı çıktı.

Buna karşılık AKP grup Başkanvekili Nurettin Canikli Suriye'nin Türkiye'ye saldırdığını belirterek, "Türkiye'den yana mısınız, Suriye'den yana mısınız. Suriye saldırdı" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

2 Yorum