1. HABERLER

  2. HABER

  3. CHP’den Bedelli Askerlik Teklifi
CHP’den Bedelli Askerlik Teklifi

CHP’den Bedelli Askerlik Teklifi

CHP, TBMM'ye bedelli askerlik için yeni yasa teklifi sundu.

11 Aralık 2012 Salı 17:19A+A-

CHP İstanbul Milletvekili Aydın Ayaydın, bedelli askerlikten 21 bin lira karşılığı, hiçbir geliri olmayanların ise bedelsiz olarak yararlanabilmesi için kanun teklifi verdi.

ÖDEMELER, 3 EŞİT TAKSİTLE YAPILABİLECEK

Ayaydın'ın Tbmm Başkanlığı'na sunduğu kanun teklifinde 31 Aralık 2012 tarihi itibariyle 28 yaşından gün alanlar, teklifin kanunlaştığı tarihten itibaren 6 ay içinde askerlik şubelerine başvurmaları, 21 bin lira ödemeleri ve temel askerlik eğitimi almaları şartıyla askerlik hizmeti yapmış sayılacak.

Ödemeler, başvuru sırasında defaten olabileceği gibi 18 ay içinde 3 eşit taksitte de yapılabilecek. Yıllık geliri 12 bin liradan az olan veya hiçbir geliri olmayan yükümlüler ise bedel ödemeden askerlik hizmetini yerine getirmiş olacak. Özel hesapta toplanan bu paralar, YURTKUR tarafından yapılacak yurtların finansmanında kullanılacak.

BEDELLİDE SÜRE UZATILMIŞTI

AK Parti'nin teklifiyle bedelli askerlik ödemeleri için verilen süre 1 ay uzatıldı.

AK Parti İstanbul Milletvekili Bülent Uzun, bedelli askerlikle ilgili yasa teklifi hazırladı. İlk taksidini ödeyerek hak sahibi olanlardan ikinci taksidini zamanında ödeyemeyenlere bir fırsat daha verilecek. Milli Savunma Bakanlığı'nın daha önce yaptığı açıklamada bedelli parasının 15 Aralık 2012'ye kadar yatırılacağı açıklanmıştı. Bedelli askerlikte başvuru sayısının 69 bin 73 olduğu açıklanmıştı.

 

HABERE YORUM KAT