1. HABERLER

  2. HABER

  3. CHP'de Muhaliflere “Çatı Aday” Baskısı
CHP'de Muhaliflere “Çatı Aday” Baskısı

CHP'de Muhaliflere “Çatı Aday” Baskısı

Çatı adayın birbirine düşürdüğü CHP şimdi de parti içi demokrasiyi askıya aldı. Ekmeleddin İhsanoğlu için ikna odası kuruldu ve muhalifler teker teker içeri alındı.

21 Haziran 2014 Cumartesi 10:00A+A-

CHP'de, İhsanoğlu'nun 'çatı aday'lığına karşı çıkan muhaliflerin 'itiraz bildiri'sini neden geciktirdiği ortaya çıktı. Kılıçdaroğlu ve kurmaylarının, vekilleri markaja alıp baskı yaptığı ortaya çıktı.

Eleştirileriniz Sonucu Değiştirmez

Ekmeleddin İhsanoğlu'nun çatı adaylığı sonrası bölünen CHP'de bir ilginç uygulama daha. Parti içindeki ulusal ve solcu kanadın İhsanoğlu tepkisinin dillendirilmesinin ardından beklenen bildiri bir türlü yayınlanmamıştı.

Geciken bildirinin şifreleri çözülmeye başladı. Akşam'dan Rezzak Oral'ın haberine göre, Kemal Kılıçdaroğlu ve kurmaylarının, muhaliflere birebir 'ikna markajı' uyguladığı ortaya çıktı. Çok sayıda genel başkan yardımcısının ikişer-üçer muhaliflerle telefonla veya yüz yüze temasa geçtiği öğrenildi. "Eleştirilerinizin birçoğunu anlıyoruz hatta bazılarına biz de katılıyoruz. Ama bunlar sonucu değiştirmez" diyen iknacıların, 'yapılacak hamlelerin hem partiye hem ülkeye zarar vereceği' tezini işlediği kaydedildi.  

Muhalif Kanat Geri Çekildi

Genel merkez kanadından gelen bu sıkı takip sonrası muhalif kanatta yayınlanması beklenen eleştirel bildirinin yayınlanması gecikme sürecine girdi.

 

HABERE YORUM KAT