1. HABERLER

  2. HABER

  3. MAVİ MARMARA

  4. CHP Olsaymış Mavi Marmara Gidemezmiş!
CHP Olsaymış Mavi Marmara Gidemezmiş!

CHP Olsaymış Mavi Marmara Gidemezmiş!

CHP lideri Kılıçdaroğlu: “Biz o gemiye izin vermezdik. Mavi Marmara olayında pek çok yasadışı işlem var. İsrail buna izin verilmemesini söylediği halde hükümet buna rağmen izin vermiştir.”

03 Şubat 2011 Perşembe 10:10A+A-

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Diplomasi Muhabirleri Derneği (DMD) üyeleri ile sabah kahvaltısında bir araya geldi. Kahvaltı sırasında iç ve dış politika ile ilgili soruları cevaplandırdı.

Star gazetesinin haberine göre, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Mavi Marmara saldırısına ilişkin görüşünün sorulması üzerine, İsrail'den çok, Mavi Marmara yolcularını ve hükümeti suçladı.

"Tabi biz olsaydık (gemiye) izin vermezdik, böyle bir olaya izin vermezdik. Gazze'ye zaten yardım yapılıyor, Kızılay orada zaten. Eğer siz hükümet olarak gerçekten yardım yapmak istiyorsanız Kızılay'a her türlü desteği verebilirsiniz. Mavi Marmara olayında pek çok yasadışı işlem var. Gemi Türk bayraklı mı değil mi? Gidenler Türk mü değil mi? Gidenler nereye gidiyor? Bütün bunların tamamı sağlıklı sorgulanmadı. Siz nasıl izin veriyorsunuz? Yasadışı izin verildi. Orada 9 kişi yaşamını yitirdi. Bunun sorumluluğu izin veren hükümete aittir ama tam tersine yeteri kadar sorgulanmadı. Bir anlamda bazı çevreler hükümeti yine kahraman ilan ettiler. Bizim isteğimiz, bu ölümlere yol açan olay nedir? Hükümetin izin vermesi ile başladı bu olay. İsrail kesinlikle buna izin verilmemesini, tepki göstereceğini söylemiştir ama hükümet buna rağmen izin vermiştir. Hatta bazı AKP milletvekilleri son anda gemiye binmekten vazgeçmişlerdir, belki olay daha vahim bir sonuç doğuracaktı. Onların bakışı ile bizim bakışımız arasında ciddi fark var."

HABERE YORUM KAT

2 Yorum