1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. CHP Milletvekilinden 'el kırmalı, dil kesmeli' tehdit!
CHP Milletvekilinden 'el kırmalı, dil kesmeli' tehdit!

CHP Milletvekilinden 'el kırmalı, dil kesmeli' tehdit!

Türkiye’de siyasetin üslubu her geçen gün daha kötü hale geliyor!

24 Şubat 2021 Çarşamba 13:59A+A-

HAKSÖZ HABER

CHP Mersin Milletvekili  Alpay Antmen, niyet okuyarak vardığı sonuç sebebiyle tehditler yağdırdı. Mersin Limanı’nı genişletme projesi kapsamında Atatürk Parkı'nın da liman alanına katmak istenmesini “Atatürk’ün adını silmek istiyorlar” şeklinde yorumlayan Antmen iğrenç üslubuyla tıynetini de göstermiş. Sözleri şu şekilde: Eller gider Mersin’e; Atatürk karşıtları gider tersine! Ne yaparlarsa yapsınlar asla Mustafa Kemal Atatürk’ün adı ve devrimleri silinemez. Atatürk’ün adını silmeye kalkanın elini kırar, dil uzatanın da dilini keseriz.

Bu konuşanın normal şartlarda bir sokak çetesi lideri veya mafya olması beklenir ancak bir milletvekili ile karşı karşıyayız. Türkiye’de siyasetin dilinin daha fazla devletçi ve baskıcı bir tarz büründüğü tartışma götürmez. Haksöz Haber’de de AK Partili bakanlar da dahil olmak üzere MHP’li milletvekillerinin benzer sözleri daha önce eleştiri konusu yapıldı. Muhalif olarak bilinen yayın organları da AK Partili bir isim bu şekilde kabulü mümkün olmayan sözler sarf ettiğinde tepkilerini gösteriyorlar.

Ne hikmetse Alpay Antmen’in sokak ağzıyla kendisini ifade etmesini, ‘elini kırar, dilini keseriz’ sözlerini haberleştiren Cumhuriyet ise en ufak bir şerh dahi düşmemiş. Çünkü burası Türkiye! Atatürk’ün herhangi bir şeyini korumak için yapılan her türlü gayri hukuki iş dahi normalleştirilir. PKK şiddetine de sus pus olan sol-Kemalist medya cari hükümetin attığı olumlu olumsuz her işi ise ölçüsüzce eleştirir. Neyse bu yayın organlarında tutarlılık beklemek çok mantıklı olmaz herhalde…

Alpay Antmen’in sözlerine dönmek gerekirse, Antmen şirk kültürünün tüm formlarını bir paragraf için kullanmayı başarmış. “Liman inşaatı bahanesi ile Atatürk'ün adını kaldıracaklar. Oysa bu günlerde Türkiye'nin sığınacağı limanın adıdır Atatürk. Bütün dünya en önemli kentlerinin meydanlarına Atatürk’ün adını verirken hatta heykelini dikerken kurtardığı kendi ülkesinde sistematik bir şekilde adı silinmeye çalışılıyor.”

Atatürk sığınmamız gereken limanmış… Sayın Antmen’in bu kafayla ironi yapması bizce halk sağlığı için tehdit oluşturuyor. Sadece niyet okuması yaparak birilerini ‘dilini kesmekle’ tehdit eden Antmen’in en hızlı şekilde bir ruh ve sinir hastalıkları hastanesine yatırılması gerektiğini de belirtmek isteriz.

Bu arada şunu ifade etmeden geçmek doğru olmaz. Türkiye’nin her yerinde Atatürk adı geçen okul, hastane, park, sokak, cadde var. Artık bu durumdan gına geldi. Keşke yetkili birilerinin bunları tümden kaldıracak yüreği olsa!

HABERE YORUM KAT

3 Yorum