1. HABERLER

  2. HABER

  3. "CHP-MHP ve Pensilvanya Üç Kafadar Oldular"
"CHP-MHP ve Pensilvanya Üç Kafadar Oldular"

"CHP-MHP ve Pensilvanya Üç Kafadar Oldular"

Erdoğan: "Türkiye'yi Pensilvanya'dan karıştıranlarla hesabımız var, bu da sorulacak." dedi.

03 Mart 2014 Pazartesi 16:05A+A-

"Ruh ikiziydi, üç kafadar oldular"

CHP ve MHP'nin ruh ikizi olduklarını söyleyen Erdoğan, "Bunlara bir de Pensilvanya eklendi. Şimdi üç kafadar oldular, bu üç kafadara üç koyun ver, kaybedip gelirler. Bu üç kafadarın zaten işleri güçleri yoktu. Şimdi bir de kendilerini kaset, montaj işine verdiler. Oradan bir şey kazanacaklar. Günlerdir hukuksuz dinlemeler, montajlar üzerinden siyaset üretiyorlar. TBMM'de grup salonlarında, meydanlarda, kürsülerde kaset siyaseti yapıyorlar" diye konuştu.

Erdoğan, MHP'nin Meclis Başkanvekilinin 1998 yılında DYP milletvekili iken, TBMM'de basın toplantısı düzenlediğini ve bir gazete yöneticisinin bazı bakan ve bürokratlarla yaptığı telefon konuşmalarını yayınladığını anlattı. Dinlenen yazarın tazminat davası açtığını ve kazandığını söyleyen Erdoğan, "Şu anda o dinlenen yazar, o günleri unutmuş, kasetler üzerinden bu defa bize iftira atıyor. MHP ödenen tazminatı unutmuş, ey MHP, yatacak yerin yok, kasetler üzerinden onlar da iftira siyaseti yapıyor. CHP'de ise zaten varlığını kasetlere borçlu bir yönetim var" dedi.

Dönemin CHP Genel Başkanı hakkında çıkan kasetleri ve aynı konuda MHP'liler hakkında çıkan kasetleri yarım saat içinde sosyal medyadan indirttiğini belirten Erdoğan, şöyle devam etti:
"Bizim kutsallarımızda böyle bir şey yok. Bizim inancımızda, bizim değerlerimizde böyle bir şey yok. Çık meydanda sandık mücadeleni ver, alabiliyorsan neticeyi al. Sabah akşam bunların gündeminde kaset var, ağızlarında, dillerinde iftara, montaj, yalan var. Biz bu davaları tek tek açacağız. İnlerine gireceğiz, inlerine. İnşallah bu illegal kasetler, montajları grup salonlarında dinletenlerde tazminatları toplayacağız"

CHP'nin daha önce attığı iftiralar nedeniyle kendisinin ve Kayseri Büyükşehir Belediyesinin tazminat davalarından çok para aldığını belirten Erdoğan, "Ama anlamaz. Çünkü (iftira at tutmazsa iz bırakır). Bunların mantığı bu. Benimle ilgili iftira attı, yalanlar söyledi. Tazminat aldık. Bunları da uygun bir zamanda halkımızla paylaşacağız" diye konuştu.

"Bunların hesabını soracağız"

Başbakan Erdoğan, "Bunların illerde ablaları var, imamları var. Cami imamı değil ha, meydan imamı. Bunlarla para toplarlar. Bunlarla kapı kapı dolaşırlar. Bu topladıkları paraları makbuz karşılığı değil makbuzsuz toplarlar. Akıbeti belli değil. Bunların hesabını soracağız" şeklinde konuştu. 

"Yüreğiniz varsa partinizi kurun öyle gelin"

Başbakan Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Onlara şunu da söyleyin, 'Yüreğiniz varsa CHP'nin, MHP'nin gölgesinde değil, partinizi kurun öyle gelin. Partinize de genel başkan arıyorsanız, Pensilvanya'da zaten. Çağırın onu da gelsin Türkiye'ye.' Türkiye onun vatanı değil mi? Vatanıysa çıksın gelsin. Niye gelemiyor? Gelsin, onun vatanı Amerika mı? Türkiye'yi Pensilvanya'dan karıştıranlarla hesabımız var, bu da sorulacak."

"Biz bunların ciğerini biliriz"

CHP'nin bu seçimlerde başörtülü bir belediye başkan adayı gösterdiğine işaret eden Başbakan Erdoğan, "İstismar bunlarda. Biz bunların ciğerini biliriz, ciğerini. Bunlarda her şey var. Akşam başka sabah başka" dedi.

"Bunlar ideoloji siyaseti yapıyorlar"

Başbakan Erdoğan, "Otururuz, konuşuruz, 'sizin döneminizde gücümü 5 kat artırdım' der, medya, malum medya. Tamam artırdın, ne olacak? Hadi yaz. Yaz hadi. Şununla ilgili doğruları yaz. Senin köşe yazarları doğruları yazsın. Yazmaz, yazamaz. Onların inadı başka. Bunlar ideoloji siyaseti yapıyorlar. Ama biz onlarla iktidar olmadık, biz sizinle iktidar olduk." ifadelerini kullandı.

Etiketler : , , , , ,

HABERE YORUM KAT