1. HABERLER

  2. HABER

  3. CHP, İP ve EMEP’li Kadınlar Suriye'de...
CHP, İP ve EMEP’li Kadınlar Suriyede...

CHP, İP ve EMEP’li Kadınlar Suriye'de...

CHP, İP ve EMEP’li kadın siyasetçilerden oluşan 40 kişilik bir heyet, Esad yönetimine destek vermek amacıyla Suriye’ye gitti.

01 Kasım 2011 Salı 10:48A+A-

Kemalistler de Baas’ı Seviyor...

Suriye Kadın Kolları Derneklerinin davetlisi olarak aralarında CHP Kadın Kollarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Birgül Ayman Güler, CHP Kadın Kolları Genel Sekreteri S. Nazik Işık, CHP Kadın Kolları MYK üyesi Saadet Şener, CHP Tekirdağ Milletvekili Canan Yüceer, CHP İzmir Milletvekili Hülya Güven ile CHP PM üyesi Sema Kendirci’nin de bulunduğu kadın grubu, 29 ekimde Suriye’ye gittiler.

Kadın derneklerinin, bazı emperyalist ülkeler tarafından Türkiye ile Suriye arasında gerginlik yaratılmak istendiğini söyleyerek bu daveti gerçekleştirdiği öğrenildi. Davet edilen gruba “gelin burada birkaç gün gezin, dolaşın ve yaşananları, halkın yaşamını, kadınların durumunu kendi gözlerinizle görerek bir yargıya varın” dendiği belirtildi. Grubun yarın yurda döneceği öğrenildi.

EMPERYALİST ÇIKARLAR

Grup Suriye’ye düzenledikleri ziyaret çerçevesinde dün Halep’e ulaştı. Türk heyet üyelerinden Gazeteci Yazar Gönül Akkuş; Suriyelilerden gördüğü misafirperverlik ve iyi karşılama için teşekkürlerini sunarak Suriye-Türkiye halkları arasındaki derin dostluk ilişkilerine ve ortak çıkarlarına dikkat çekti.

CHP Kadın Kolları Genel Sekreteri Nazik Işık bölgenin maruz kaldığı ve ABD’nin emperyalist çıkarları doğrultusunda bölgeyi parçalamayı hedefleyen saldırılar karşısında iki dost halk arasındaki dostluk ilişkilerinin pekiştirilmesinin önemine işaret etti.

BÖLÜCÜ PROJELER

Emek Partisi Üyesi Şükran Doğan; Türkiye halkının Suriye’ye uygulanan komplonun ve uzantılarının hacmini idrak ettiğine işaret ederek iki halk arasındaki ilişkilerin derinleştirmeye verilen özenin Suriye’yi hedef alan planların hezimete uğratılmasındaki önemini vurguladı.

Ayrıca Cumhuriyet Müftüsü Ahmet Bedir Hassun Türk Kadınlar Birliği ile bir araya gelerek iki halk arasındaki tarihi güçlü dostlukkardeşlik bağlarının düşman güçler tarafından zedelenmeye ve iki halk arasına ayrılık tohumları ekmeye çalışıldığını ifade etti. Sömürgeci amaçlara hizmet eden ve bölgeyi parçalamayı amaçlayan projelere dikkat çeken Hassun; Suriye’nin maruz kaldığı komplonun ulusal tutumlarını hedef aldığını belirterek Suriye’yi etkileyecek her şeyin Türkiye’yi de etkileyeceğini vurguladı. TARAF

Etiketler : , , , , , ,

HABERE YORUM KAT