1. HABERLER

  2. HABER

  3. CHP, HDP ve MHP Aynı Açıklamayı Yapmıştı
CHP, HDP ve MHP Aynı Açıklamayı Yapmıştı

CHP, HDP ve MHP Aynı Açıklamayı Yapmıştı

Seçim sürecinde partilerden farklı açıklamalar gelse de AK Parti dışında barajı geçen üç partinin de son sözü AK Parti ile koalisyon yapmayacakları olmuştu.

07 Haziran 2015 Pazar 23:25A+A-

Seçim öncesi olası koalisyon ihtimaline karşı CHP, HDP ve MHP'li isimler AK Parti ile koalisyon yapmayacaklarını açıklamıştı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: Yolsuzluğu kendisine şiar eden partiyle nasıl koalisyon yapacaksınız?  Sen bunlarla nasıl bir araya geldin diyenlere ne söyleyeceğim? Yolsuzluk diz boyu. Biz hayatımız boyunca yolsuzlukla mücadele ettik, yolsuzluk yapanlarla nasıl bir araya geleceğiz?

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş: Koalisyon seçenekleri seçimden sonra tartışılabilir. Benim söylediğim şey, biz AKP ile kesinlikle koalisyon yapmayız

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın: MHP'nin, AKP ile ortak olmasını önce kendimize sonra milletimize saygısızlık olarak görüyoruz. Hem 13 yıllık yolsuzluğun hesabını soracağım diyorsunuz ondan sonra çıkıp kendi çıkarınız için AKP ile ittifak yolu arıyorsunuz. Böyle bir şey olur mu? Bu milleti bu anlamda aldatmış oluruz. Biz bunu yapmayız.

 

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

1 Yorum