1. HABERLER

  2. HABER

  3. CHP, Halep'teki Varil Bombalı Saldırıları Kınadı
CHP, Halep'teki Varil Bombalı Saldırıları Kınadı

CHP, Halep'teki Varil Bombalı Saldırıları Kınadı

CHP'li Loğoğlu, "Halep'teki saldırıların sorumlusunun, vatandaşlarını koruması gereken devletin resmi ordusu olduğu yönündeki haberler eğer doğruysa, bunu en sert şekliyle ayrıca kınamaktayız" dedi

23 Aralık 2013 Pazartesi 09:12A+A-

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, "Suriye ve Irak’ta hiç dinmeyen acılara her gün yenilerinin eklenmesini derin bir üzüntüyle izliyoruz. Halep'teki olayların sorumlusunun, vatandaşlarını koruması gereken devletin resmi ordusu olduğu yönündeki haberler eğer doğruysa, bunu en sert şekliyle ayrıca kınamaktayız" değerlendirmesinde bulundu. 

Loğoğlu, yazılı açıklamasında, "Masum insanların, çocukların ve kadınların şiddet eylemlerine kurban gitmelerinin tüm insanlık için kabul edilemez ve affedilemez bir durum" olduğunu belirtti. 

Suriye ve Irak’ta hiç dinmeyen acılara her gün yenilerinin eklenmesini derin bir üzüntüyle izlediklerini ifade eden Loğoğlu, şunları kaydetti:

"Halep’teki olayların sorumlusunun, vatandaşlarını koruması gereken devletin resmi ordusu olduğu yönündeki haberler eğer doğruysa, bunu en sert şekliyle ayrıca kınamaktayız. Kaynağı, nedenleri ve tarafları kim olursa olsun, şiddet olaylarının bu şekilde sürmesini ve masum insanların, çocukların ve kadınların şiddet eylemlerine kurban gitmeleri tüm insanlık için kabul edilemez ve affedilemez bir durumdur. Bu iki komşu ülkeye barış, istikrar ve huzurun gelmesi için Türkiye’nin gecikmeksizin dengeli, yapıcı ve yardımcı politikalar benimsemesi ve uygulamaya başlaması artık şarttır. Hükümetçe bu doğrultuda atılacak adımlar tarafımızdan desteklenecektir."

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum