1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. CHP, “Esed’siz Olmaz” Dedi
CHP, “Esed’siz Olmaz” Dedi

CHP, “Esed’siz Olmaz” Dedi

Portekiz’in Cascais kentinde yapılan Sosyalist Enternasyonal toplantısında Suriye konusunda hazırlanan taslak bildiriye “Esed’siz çözüm” önerdiği için CHP karşı çıktı.

07 Şubat 2013 Perşembe 20:09A+A-

Sosyalist Enternasyonal Konsey Toplantısı 4-5 Şubat 2013 tarihinde Portekiz’de gerçekleşti. CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran da, Sosyalist Enternasyonal Etik Komite üyeliğine seçildi. Konsey’de ayrıca özel tematik komisyonların kurulması ve tüzük tarafından öngörülen komitelerin seçimi de gündeme geldi. Konseyde alınan bir kararla kurulan Suriye İçin Çalışma Grubu’nda da CHP’yi Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu temsil edecek. Bildiride, ‘’Sosyalist Enternasyonal, Birleşmiş Milletler ve Suriye muhalefetinin tutumları ile tutarlı olarak, Beşşar Esed’in bir geçiş hükümetinde rol almasına karşıdır’’ ifadesini doğru bulmayan CHP, değişiklik yapılması için girişimde bulundu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, SE Genel Sekreteri Luis Ayala’ya sunduğu yazılı değişiklik metninde ifadenin şu şekilde değiştirilmesini istedi:‘’Sosyalist Enternasyonal, Birleşmiş Milletler’in Suriye krizine barışçıl yollardan çözüme destek vermektedir ve Suriye halkının beklenti ve talepleri ile uyumlu olarak, geçmişle tam bir kopma anlamına gelecek yeni bir gelecek için Suriye halkına destek vermektedir.’’ (Milat)

 

HABERE YORUM KAT

2 Yorum