1. HABERLER

  2. HABER

  3. CHP, Dersim’le Ne Zaman Yüzleşecek?
CHP, Dersim’le Ne Zaman Yüzleşecek?

CHP, Dersim’le Ne Zaman Yüzleşecek?

Başbakan Erdoğan,“CHP Genel Başkanı Dersimli. CHP Dersim katliamıyla ne zaman yüzleşecek?” dedi.

19 Kasım 2011 Cumartesi 11:31A+A-

CHP’de yeniden alevlenen Dersim Katliamı’yla ilgili tartışmalara katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu Milletvekili Hüseyin Aygün’e sahip çıkmamakla suçladı ve ekledi: “CHP’nin genel başkanı Tuncelili, yani Dersimli. Dersim katliamıyla ilgili bu dönemde konuşmayacak da Allah aşkına ne zaman konuşacak?

Bitlis’te toplu açılış töreni ve AKP İl Gençlik Kolları Kongresi’nde konuşan Başbakan Erdoğan, CHP ve BDP’yi sert sözlerle eleştirdi. Erdoğan’ın konuşması özetle şöyle: “CHP Dersim meselesini tartışıyor. Halbuki ben meydanlarda seçim öncesi bütün belgelerle bunlara her şeyi anlattım. O zaman Sayın Kılıçdaroğlu çıktı dedi ki ‘arşivi açsın’ veya ‘arşivi incelesin.’ Ya ben neyi inceleyeceğim, senin vaktin varsa git, sen incele. Ben sana belgeleri gösteriyorum zaten. Belgeler gösterdim, belgeler... Neyi tartışıyorlar? Şu anda vefatının 150. yıl dönümünde anılan Sultan Abdülmecit’i tartışıyorlar. CHP, o kadar acıdır ki kendisinden önceki tarihi bilmiyor, hatta reddi miras yapıyor. Ve yine ne acıdır ki kendi tarihiyle de yüzleşmeye bir türlü cesaret edemiyor.

Milli Şef Dönemine İyi Bakın

CHP, tenezzül edip Abdülmecit dönemine bir baksa, aslında orada kendi tarihini de görecek. CHP, Gazi Mustafa Kemal’in, Milli Şefleri İsmet İnönü’nün, birer Osmanlı subayı olduklarını da görmüyor, bilmiyor. Buradan CHP’ye aynı şekilde kendi tarihiyle de artık yüzleşmesini tavsiye ediyorum. CHP’nin Genel Başkanı, önce Dersim’de ‘analar tabii ki ağlayacaktı’ diyen arkadaşına, ‘gereğini yapsın’ dedi. Sonra ne oldu? Çark etti. İşte şu anda da Dersim katliamını sorgulayan Tunceli milletvekilini linç etme girişimine tepkisiz kalıyor. CHP’nin, sadece Dersim katliamıyla değil Milli Şef dönemiyle ilgili de hesaplaşması gerekir.

Öte yandan Erdoğan’ın Dersim katliamının arkasındaki isim M. Kemal Atatürk’ü atlayıp Milli Şef (İnönü) dönemine işaret etmekle yetinmesi dikkat çekti.

HABERE YORUM KAT