1. HABERLER

  2. HABER

  3. 15 TEMMUZ DARBE GİRİŞİMİ

  4. CHP Darbeye Karşı Olabilir mi?
CHP Darbeye Karşı Olabilir mi?

CHP Darbeye Karşı Olabilir mi?

Darbenin 10. gününde meydana çıkmaya mecbur kalan CHP Taksim’de yapacağı mitingi Kemalist şova dönüştürme çabasında!

24 Temmuz 2016 Pazar 14:24A+A-

Haksöz Haber

Tam 10 gündür meydanlar darbeye karşı ayakta. İlk gün tanklara karşı direnişle başlayan süreç yoğun bir duyarlılıkla sürüyor ve tam da böyle bir atmosferde CHP ispatı vücud etme mantığıyla Taksim’de Cumhuriyet mitingi yapacak. Bunu yaparken de herkesi kendisine destek vermeye çağırıyor.

CHP’yi bu mitingi yapmaya sevk eden duyarlılığın darbe karşıtlığı olduğu çok şüpheli. HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın “Meydanları gericilere bırakmayalım.” çağrısıyla aynı kaygılara dayandığı kuvvetle muhtemel. Nitekim Mustafa Kemal posterleri vurgusu da bu tutuma işaret ediyor. Yani günlerdir tekbirlerle inleyen meydanlara bir anlamda laik dezenfeksiyon çabası bir anlamda!

CHP’nin 15 Temmuz darbe kalkışmasına karşı tavrının tutarlılığı, samimiyeti tartışmaya açık ama en temelde Kemalist ideolojinin darbe karşıtlığı imkansız bir şey. Nitekim Gülenci darbeye karşı çıktıklarını söyleyen bu zevatın 28 Şubat’a ilişkin tavrı ortada değil mi? Aynı kafanın 27 Mayıs’ı kutsadığı bilinmiyor mu?

Hakikat bu kadar açıkken Mustafa Kemal posterleri ile darbe karşıtı miting yapmanın kandırmacadan başka bir şey olamayacağını not düşmekte yarar görüyoruz!

HABERE YORUM KAT

3 Yorum