1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. CHP, Anayasa Uzlaşma Komisyonu Masasından Kalktı
CHP, Anayasa Uzlaşma Komisyonu Masasından Kalktı

CHP, Anayasa Uzlaşma Komisyonu Masasından Kalktı

Yeni Anayasa Uzlaşma Komisyonu 3. toplantısında son buldu. CHP "Başkanlık sistemi" nedeniyle masadan kalktı.

16 Şubat 2016 Salı 21:02A+A-

CHP, önerilen başkanlık sistemi nedeniyle Anayasa Uzlaşma Komisyonu'ndan kalktı. Komisyon, 3. toplantısında dağılmış oldu.

Komisyonun HDP'li üyesi Garo Paylan, "Masa dağıldı, bir daha toplanmayacak" iddiasında bulundu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti grup toplantısında CHP'nin bu konudaki oylama çalışmaları olduğunu fark ederek şunları söylemişti: "Sayın Kılıçdaroğlu komisyonun isminin değiştirilmesini önerdi. Herkesi samimi olmaya davet ediyorum. Gelin darbe mevzuatını tümüyle ayıklayalım. Anayasa Komisyonu, anayasa çalışmalarını sürdürsün, darbe mevzuatını ayıklamak daha kolay bir iş. Darbe hukukuna karşı en güçlü ses her zaman AK Parti olmuştur. Sayın Kılıçdaroğlu'na açık çağrı yapıyorum, bizim darbe hukukunu bitirmek için çalışmalarımız hazır. Sizin de hazırlığınız varsa gelin hep birlikte adım atalım.

Komisyonu Başka İşlerle Meşgul Etmeyiniz

Anayasa yazım için kurulan komisyonu başka işlerle meşgul etmeyiniz. Cumhuriyet tarihinde iki haftada vaatlerinin yüzde 73'ün gerçekleştirmiş bir hükümet var mı? Aramızdaki fark budur. Reformları yarı yarıya tamamladık. Çalışma hayatında güvenli esneklik kanun tasarımız Meclis'te görüşülüyor. Milletimize verdiğimiz sözleri bir bir yerine getiriyoruz. Sıkıntıları aşacak güce, özgüvene, millete inancımıza sahibiz."

HABERE YORUM KAT