1. HABERLER

  2. HABER

  3. CHP 10 İlde Adaylarını Açıkladı
CHP 10 İlde Adaylarını Açıkladı

CHP 10 İlde Adaylarını Açıkladı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bingöl, merkez ve eğilim yoklaması sonucu 10 ildeki adaylarını belirlediklerini bildirdi. CHP hafta sonu 44 seçim bölgesinde ön seçim yapacak. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ise İzmir'de ön seçime girecek.

24 Mart 2015 Salı 17:35A+A-

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, AA muhabirine yaptığı açıklamada, CHP olarak Parti Meclisi kararıyla 55 seçim bölgede önseçim kararı aldıklarını hatırlattı.

CHP'nin aldığı bu kararla Türkiye'de adete bir demokrasi şöleni gerçekleştiğini ifade eden Bingöl, "Şu ana kadar, 10 ilde merkez ve eğilim yoklamasıyla adaylarımızı belirledik. Bu hafta sonu da 40 il, 44 seçim bölgesinde üyelerimizin katılımıyla hakim denetiminde önseçim yaparak adaylarımızı belirleyeceğiz" dedi.

CHP'nin dışında hiçbir partinin bu demokratik işleyişle adaylarını belirlemediğini belirten Bingöl, şöyle konuştu:

"Diğer partiler son derece farklı yöntemlerle, tümüyle lider sultasının hakim olduğu ve tek seçici anlayışla adaylarını belirlerken, CHP parti içi demokrasiyi hayata geçirmiştir. Umut ediyorum ki sosyal demokrat ilkelerin her geçen gün net bir şekilde CHP tarafından somutlaştığı bir dönemde, 2015 seçimlerinde de önseçimlerle belirlediğimiz adaylarla iktidara yürüyeceğiz. CHP'nin 2015 seçimindeki başarısı, ülkemizi yeniden huzurlu, özgür, demokratik bir ülke noktasına taşıyacaktır."

Hafta sonu 44 seçim bölgesinde ön seçim yapacaklarını tekrarlayan Bingöl, bu illerden birinin ise Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun ön seçim adaylığını açıkladığı İzmir olduğunu söyledi.

Bingöl, şunları kaydetti:

"Bu, Sayın Genel Başkanımızın parti içi demokrasiyi her alanda nasıl genişleterek hayata geçirdiğinin somut örneklerinden bir tanesi. İzmir'de çok yoğun talep vardı Genel Başkanımızın buradan aday olması yönünde. Oradaki örgütlerimiz, belediye başkanlarımız ve üyelerimizin talebi, Genel Başkanımız tarafından uygun görüldü ve İzmir'de Sayın Genel Başkanımız önseçime girecek. Umut ediyorum ki Sayın Genel Başkanımızın bu parti içi demokrasiyle ilgili her aşamada hayata geçirdikleri büyüyerek devam edecektir. Tümüyle parti içi demokrasinin hakim olduğu, sosyal demokrat ilkelerin, evrensel ilkelerin tümüyle uygulandığı noktaya taşınacaktır. Yine umut ediyorum ki CHP'nin bu aday belirleme yöntemi ve demokrasiye inancı, diğer partilere örnek olur. Bundan sonraki seçimlerde CHP'nin açtığı bu yolda diğer partilerde giderse bu da demokrasi bilincinin siyasi partilerde yaygın bir şekilde oturmasına da katkı koyacaktır."

"Yıldız aday arayışımız yok..."

Bingöl, yıldız aday arayışlarının olmadığını vurgularken, adayların örgüt tarafından belirlendiğinin altını çizdi.

Tekin Bingöl, şu değerlendirmeleri yaptı:

"Önseçim dışında, merkez yoklaması ve kontenjan adaylarını belirlerken ince eleyip sık dokuyoruz. Orada da uygun listeler, o ilin bütün özelliklerini taşıyacak adaylarla yola çıkacağız. Bizim çok yıldız aday arayışımız yok. CHP'nin programıyla tüzüğüyle, ilkeleriyle uyuşan, örtüşen, partimize ve ülkemize katkıda bulunacak aday adayı arayışlarımız var. 55 yerde önseçim yapmamız bizim elimizi rahatlattı. Geri kalan illerde rahat çalışma, araştırma, inceleme şansına sahip olduk. O da bizim daha sağlıklı listeler çıkarmamıza katkı koyacak."

CHP'nin kesinleşen ilk adayları

Tekin, merkez ve eğilim yoklamasıyla bugün itibariyle belirledikleri adayları ise şöyle sıraladı:

Yolava: Muharrem İnce ve Murat Ocak (Merkez Yoklaması)

Kars: Zeki Naci Tarhan, Erkan Karagöz ve Hacer Akyol (Merkez Yoklaması)

Elazığ: Feyzi Septioğlu, Yaşar Karabulut, Mustafa Yavuz ve Fadime Yılmaz (Merkez Yoklaması)

Malatya: Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Hulusi Porgalı, Berna Karadaş, Memba Kuşçu, Yusuf Sürücü, Etem Körükmez (Eğilim Yoklaması)

Ağrı: Cemil Erhan, Muhammed Nidai Özmen, Mehmet Sıddık Yel, Erkan Sayan (Merkez Yoklaması)

Çankırı: Murat Berat Atalay ve İlhan Tekin (Merkez Yoklaması)

Bayburt: Murat Bülbül ve Önal Aşut (Merkez Yoklaması)

Adıyaman: Selçuk Tabak, Abdurrahman Tutdere, Fatma Ulubey ve Mehmet Karahan (Eğilim Yoklaması)

Tekirdağ: Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, Milletvekili Candan Yüceer, Emre Köprülü, İlhami Özcan Aygün, Arzu Mandalı Sucu ve Şerafettin Terzi, (Eğilim Yoklaması)

Gümüşhane: Barkın Altınok (Merkez Yoklaması)

Aday belirlemeyle ilgili çalışmalarının sürdüğünü aktaran Bingöl, birkaç gün içinde 10'a yakın yerde daha adaylarını açıklayacaklarını bildirdi.

AA

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT