1. HABERLER

  2. BASIN AÇIKLAMASI

  3. 'Charlie Hebdo'nun Yerini Özgür Gündem Almıştır'
'Charlie Hebdo'nun Yerini Özgür Gündem Almıştır'

'Charlie Hebdo'nun Yerini Özgür Gündem Almıştır'

Batman Düşünce ve İnanç Platformu Kadın Komisyonu, Özgür Gündem Gazetesi'nin Hz. Muhammed'e hakaret içerikli karikatür yayımlamasına yaptığı basın açıklamasıyla tepki gösterdi.

14 Mart 2016 Pazartesi 19:32A+A-

PKK çizgisinde yayın yapan ve Hz. Muhammed'in hadisi üzerinden İslam'a saldıran Özgür Gündem Gazetesi'nin Peygambere hakaret içerikli karikatür yayınlamasına tepkiler dinmek bilmiyor.

Memur-Sen Batman Şubesi binasında bir araya gelen Batman Düşünce ve İnanç Platformu Kadın Komisyonu, Özgür Gündem Gazetesi'nin Hz. Muhammed'e hakaret içerikli karikatür yayımlamasına yaptığı basın açıklamasıyla tepki gösterdi. Açıklamada, Fransızların Peygamber ve din düşmanı olan Charlie Hebdo dergisinin yerini Türkiye'de Peygamber ve din düşmanı olan Özgür Gündem Gazetesi, Renald Luzier (Luz) yerini de Halil İncesu'nun aldığı belirtildi.

Basın açıklamasını Düşünce ve İnanç Platformu Kadın Komisyonu adına Memur-Sen Kadın Komisyonu Başkanı Nebahat Doğu Kurt okudu.

Peygamberimize yapılan hakareti lanetlediklerini söyleyen Kurt, “Kürdistan'da İslam düşmanlığı içerisinde olan alçak zihniyet içinde boğulduğu cehaletin ve karanlığın faturasını her seferinde İslam'a kesmekle güya kendilerine çağdaşlık payesi vermektedirler. Fırsat buldukları her an kinlerini açığa vurmaktan çekinmeyen bu melun zihniyet sahipleri son olarak Özgür Gündem adlı gazetede, Peygamber Efendimizin (sav) 'Cennet annelerin ayakları altındadır' Hadis-i Şerifine atıfta bulunarak terbiyesizlik yapma hadsizliğinde bulundular. Halil İncesu adlı karikatüristin çizimiyle yapmış olduğu bu hakaretin, Fransa'da Charlie Hebdo Dergisi'nin Efendimiz'e (sav) yaptığı hakaretten aşağı kalır yanı yoktur. Kısaca Fransızların Peygamber ve din düşmanı olan Charlie Hebdo Dergisi'nin yerini Türkiye'de Peygamber ve din düşmanı olan Özgür Gündem gazetesi, Renald Luzier (Luz) yerini de Halil İncesu almıştır.” dedi.

“Amaçları, Müslüman Kürtleri İslam ile bağlarını koparmaktır”

Yapılan bu saldırının İslam'a ve Peygamber'e yaptıkları ilk hakaret olmadığını hatırlatan Kurt, “Kürtler, değerleri olan İslam'la barışık bir millettir. Kürtler, kendi kültürel değerlerini İslam'la yoğurmuş bir millet iken özellikle İslam düşmanlığını yapan, Kürtlerin değerleriyle oynayan Özgür Gündem ve yandaşları hiçbir zaman muvaffak olamayacaklarıdır. Ancak biz biliyoruz ki, onların bu saldırıları bir hesaba binaen yapmaktalar. Bu hesaplardan birincisi Müslüman Kürt halkını, asli kimliği olan İslam'la bağlarını kopartmak ve içi boş batıl-beşeri ideolojilere tabi kılmaktır. Diğer bir hesap ise yapmış oldukları bu İslam karşıtı saldırı ile Batılı devletlerin gözüne girmek ve bakın biz de sizin gibi çağdaşız, deyip onlardan bir aferin veya Müslümanlarla savaşmak için birkaç silah almaktır. Onun içindir ki İslam'a olan kinlerini bu tür hakaretlerle belli zamanlarda ifşa etmektedirler. Ancak Rabbimize hamdolsun ki, yaptıkları bu hakaretler cevapsız kalmadı ve kalmayacaktır.” diye konuştu.

Özgür Gündem Gazetesi'ne boykot çağrısı

“Dini değer ve kutsalları alay konusu edinmek, hakaret etmek sanatsal faaliyet de düşünce özgürlüğü de değildir” diyen Kurt, devamında şunları söyledi: “Bu açık bir şekilde din düşmanlığıdır. İslam ve Peygamber düşmanlığıdır. Bunu yapanlar toplumsal huzuru bozmak isteyen fitnecilerdir. Tarihin hiç döneminde İslam'a ve Müslümanlara saldıranların başarılı oldukları görülmemiştir. Hep kazanan Hüseyinler, Selahaddinler ve Said'ler olmuştur. Bu vesileyle Özgür Gündem Gazetesi'nde Halil İncesu adlı şahsın Efendimiz'e (sav) yapmış olduğu bu hakareti bir kez daha lanetliyoruz. Bununla birlikte Müslüman halkın inanç ve değerleriyle alay eden Özgür Gündem ve benzeri yayın organlarını boykot etmeye, evlere ve işyerlerine sokmamaya tüm halkımızı davet ediyoruz.” (M.Fatih Akgül-İLKHA) 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum