1. HABERLER

  2. HABER

  3. ‘Charlie Hebdo Ateşe Barutla Gidiyor’
‘Charlie Hebdo Ateşe Barutla Gidiyor’

‘Charlie Hebdo Ateşe Barutla Gidiyor’

BM’ye danışmanlık yapan PEC, Charlie Hebdo'nun yarın yayımlanacak sayısıyla hassasiyetleri görmezden geldiğini ve ateşe barutla gittiğini belirtti.

14 Ocak 2015 Çarşamba 00:12A+A-

Birleşmiş Milletler'de (BM) özel danışmanlık statüsüne sahip sivil toplum kuruluşu Basın Amblem Kampanyası (PEC), Paris'te geçen hafta yaşanan saldırıda dört çalışanının hayatını kaybettiği haftalık mizah dergisi Charlie Hebdo'nun yarın basılacak sayısının tansiyonu yükselteceği uyarısında bulundu.

PEC'ten yapılan yazılı açıklamada, PEC'in, Charlie Hebro dergisinin yeni sayısı ile aynı fikirleri paylaşmadığı ve yeni sayı ile kendisi arasında mesafe koyduğunu duyurdu.

Açıklamada, "Herkesin var olan tansiyonu düşürmesi gerektiği bir zamanda dergi, varolan hassasiyeti görmezlikten geliyor ve ateşe barutla gidiyor" ifadesi kullanıldı.

PEC Genel Sekreteri Blaise Lemben ise "Charlie Hebro editör kadrosunun, radikalcilere karşı boyun eğmeme arzusunu anlıyoruz. Ama biz hiç kimseyi her türlü şeyi yazıp çizmeye terk edemeyiz. İfade özgürlüğünün de karşılıklı saygının dayattığı sınırları vardır" değerlendirmesinde bulundu.

Profesyonel gazetecilerin, bu kurallara karşı saygı duyduklarını, karalama ve hakaretten kaçınmaları gerektiğini vurgulayan Lemben, şunları kaydetti:

"PEC, geçen Çarşamba Charlie Hebdo üzerinde haksız saldırıyı kınadı. Ama şimdi ortam sakinleşmeli ve gereksiz provokasyonlarla meydan, radikalcilere ve fanatiklere bırakılmamalı. Bu, hangi dine inanırsa inansın hayatın her kesiminden gelen insanlar için geçerlidir."

PEC Başkanı Hedayat Abdel Nabi ise "Fikir ve ifade özgürlüğü ile etik gazetecilik arasında ince bir çizgi vardır. Charlie Hebdo örneğinde, bu çizgi geçmişte olduğu gibi şimdi de aşılmıştır" görüşünü paylaştı.

AA

HABERE YORUM KAT

1 Yorum