1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. CEZAYİR

  4. Cezayir: 'İsrail ve Fas bize karşı siber savaş açtı'
Cezayir: 'İsrail ve Fas bize karşı siber savaş açtı'

Cezayir: 'İsrail ve Fas bize karşı siber savaş açtı'

Cezayir İletişim Bakanı ve hükümet sözcüsü Ammar Belhimer, ülkesine karşı "İsrail ve Fas önderliğinde bir siber savaş" yürütüldüğünü söyledi.

17 Şubat 2021 Çarşamba 13:51A+A-

Fatih Demir / HAKSÖZ HABER

Cezayirli Echourouk gazetesine pazartesi günü verdiği röportajda Belhimer, "İsrail ve Fas’ın, Cezayir halkının kullandığı yazılımlara saldırdığını ve bir siber savaş yürüttüğünü gördük. Tel Aviv'in saldırı amaçlı kullandığı yazılımların izine rastladık. Askeri araştırma ve geliştirme programlarına yönelik bilgi topladıklarını ve vatandaşlarımız hakkında gizli bilgileri elde etmeye çalıştıklarını tespit ettik.”

Bakan, Cezayir'in özellikle medya web sitelerinde ve bilimsel platformlarda yüksek kaliteli ulusal içerikler üretip ve devletin sayısallaştırma(dijitalleştirme) alanındaki çalışmalarına yatırımlar yapıldığını belirterek “siber savaşla dijital anlamda engellenmeye ve bilgilerimizin çalınmaya çalışıldığını fark ettik” dedi. Cezayir’in siber çalışmalara ağırlık verdiğini belirten bakan bu tarz saldırılara karşı çalışmalar yürütülürken “İsrail ve Fas’ın aleyhimizde bilgi topladığını ve siber saldırılarda bulunduğunu fark ettik” dedi.

Bakan suçluların cezalandırılacağını ve mahremiyeti korumak için gerekli mekanizmaları geliştirmeye devam edeceklerini vurguladı.

Uzmanlar, Fas ve İsrail’in, Cezayir’e karşı giriştikleri siber saldırıların amacının İsrail ile normalleşmeme olduğunu belirtiyor.

Kaynak: Middle East Monitor

HABERE YORUM KAT