1. HABERLER

  2. HABER

  3. Ceylanpınar’a Havan Düştü: Bir Ölü
Ceylanpınar’a Havan Düştü: Bir Ölü

Ceylanpınar’a Havan Düştü: Bir Ölü

Suriye'nin Ra'sulayn bölgesindeki çatışmalarda ateşlenen bir havan mermisinin Ceylanpınar'a düşmesi sonucu bir kişi öldü, ilçede okullar tatil edildi.

28 Ekim 2013 Pazartesi 11:01A+A-

Suriye sınırındaki Ceylanpınar ilçesinde bir eve mermi isabet etmesi sonucu 1 kişi öldü, 1 kişi yaralandı.

Alınan bilgiye göre, sabah saatlerinde, ilçenin karşısında Suriye'nin Ra’sulayn bölgesinde, PYD güçleri ile Nusra Cephesi arasında yaşanan çatışmalarda atıldığı tahmin edilen bir mermi, sınıra yakın Mehmet Akif Ersoy Mahallesi'ndeki bir eve isabet etti.

O sırada evde bulunan baba İdris Akgül (33) olay yerine hayatını kaybetti. İdris Akgül'ün kızı Derya Akgül ise yaralandı. 

Ceylanpınar Devlet Hastanesine kaldırılan yaralı Derya Akgül tedavi altına alındı. Akgül'ün hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.

Bu arada Ceylanpınar ilçesine komşu olan Suriye tarafındaki Ra’sulayn'da şiddetlenen çatışmalardan dolayı ilçede okullar bir gün süreyle tatil edildi.

YPG güçleri ile El Nusra arasında 3 gündür devam eden çatışmalar ilçede tedirginliğin yaşanmasına sebep oldu. Gece saatlerinde şiddetlenen çatışma, top ve havan atışları ile devam ediyor. Vatandaşların silah ve top seslerinden dolayı evlerinde tedirgin oldukları belirtiliyor. Sınır hattında güvenlik önlemleri üst seviyeye çıkarıldı.

 

HABERE YORUM KAT