1. HABERLER

  2. HABER

  3. Ceylan Önkol Öleli 4 Yıl Oldu
Ceylan Önkol Öleli 4 Yıl Oldu

Ceylan Önkol Öleli 4 Yıl Oldu

4 Yıl önce havan topu mermisi ile hayatını kaybeden 12 yaşındaki Ceylan Önkol'un katilleri hakkında hala işlem yapılmadı.

28 Eylül 2013 Cumartesi 11:15A+A-

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde 4 yıl önce karakoldan atılan havan topu ile hayatını kaybeden Ceylan Önkol'un (12) katillerinin bulunması için hiçbir adım atılmadı. Avukat Serdar Çelebi, "Fail devlete uzanıyorsa, devlet-yargı ortak refleks veriyor" dedi.

12 yaşındaki Ceylan Önkol, Diyarbakır'ın Lice ilçesi Şenlik köyü Xambaz mezrasında, 28 Eylül 2009'da hayvanlarını otlattığı sırada Yayla Karakolu'ndan atılan havan topu ile yaşamını yitirdi.

Patlama sesinin duyulmasının ardından olay yerine giden Ceylan Önkol'un annesi ile köylüler, çocuğun parçalanmış bedenini toparlamaya çalıştı. Ceylan'dan geriye kalanlar, akşam saatlerinde Abalı Jandarma Karakolu'na götürüldü.

Savcı, "güvenlik" olmadığı gerekçesiyle iki gün sonra olay yerine gitti. Karakol bahçesinde inceleme yapan savcı, klasik otopsi raporuna gerek olmadığını belirtti. İki polis ise, "40 mm'lik bomba atar merminin patlaması" sonucu ölümün gerçekleştiğini öne sürdü.

İddiaya göre, Ceylan Önkol, elindeki eğri budama bıçağı (tahra) ile mermiye vurunca patlama meydana gelmişti. Ancak, aile, hem tahra hem de Ceylan'ın bedenindeki parçalamalar nedeniyle, ölümün yerdeki bir patlamadan dolayı değil, yakındaki karakoldan atılan bir mermi gerçekleştiğini belirtti.

Aile bıçağın kullanılan uç bölümünün zarar görmediğini, sadece ortasından büküldüğünü, bunun da çocuğun bıçakla bombaya vurmadığını kanıtladığını ifade etti. Savcıya bıçağı kanıt olarak vermek istedi, ancak savcı kabul etmedi.

HABERE YORUM KAT